Home Diverse De ce toate companiile care au prezență online trebuie să aibă și...

De ce toate companiile care au prezență online trebuie să aibă și un blog?

754
0
blog

În ziua de azi nu mai e de ajuns un magazin online + o pagină de Facebook pentru a crea o prezență online aproape de perfecțiune. Blogul de companie vine tare din spate ca și concept și începe să prindă contur și în România. Mai greu ce-i drept, nu mulți sunt deocamdată patronii care doresc să investească în așa ceva, dar după părerea mea, cu timpul toți vor fi nevoiți să o facă. Vom discuta în cele ce urmează despre motivele pentru care toate companiile ce beneficiază de prezență online (pagini de prezentare sau magazine) trebuie să investească în redactare articole pentru propriul blog. Sunt 5 motive destul de interesante dar veți vedea că au destul de multă logică.

 

De ce toate companiile care au prezență online trebuie să aibă și un blog?

  1. Reușesc să se apropie mai mult de potențialii clienți. Blogurile sunt încă foarte citite în România mai ales de cei pasionați de anumite nișe. Eu unul chiar cred într-o audiență pentru un blog de instalații de exemplu, care aparține unui magazin online de instalații sanitare. Un blog în care să fie prezentate în detaliu produsele vândute în magazin, proiecte DIY în care sunt folosite acele produse sau proiecte industriale, etc. Companiile care dețin un blog reușesc să se apropie destul de mult de potențialii clienți ai unei nișe prin atragerea lor ca cititori.
  2. Reușesc să mărească gradul de transparență pentru produsele vândute. În aproape orice magazin online ai intra, o să observi la descrierea produselor niște date total insuficiente. Intrați de exemplu la orice produs din magazinul online Walmart al americanilor să vedeți diferența, să vedeți câte detalii sunt trecute acolo la fiecare produs în parte. Evident, Walmart este un concept total diferit față de tipul magazinelor online prezente pe piața din România, niște magazine care nu dețin spațiu de expunere suficient pentru descrieri ample. Totuși, produsele din magazin pot fi prezentate amplu prin redactare texte separate pe blog, articole care pot ajuta clienții să afle toate cele necesare despre acele produse și implicit, să facă alegerea potrivită în cazul în care cumpără.
  3. Reușesc să ducă un pas mai departe conceptul de brand awareness. Orice mențiune a brandului, a numelui companiei ori a magazinului online în Google este bine venită. Un blog înseamnă automat linkuri în plus în Google, înseamnă autoritate mai mare pentru magazinul principal, înseamnă că mai multă lume va da click la un moment dat pe linkurile tale și va afla despre brandul tău. Multă lume are impresia că pentru brand awareness e suficient Facebook, însă adevărul este că din Google îți faci rost de potențialii clienți.
  4. Reușesc să-și crească vânzările, în timp. Bineînțeles că pe măsură ce articolele de pe blog vor căpăta autoritate și după ce vor fi promovate în mediile propice, vor ajunge într-un final la cei care au nevoie de ele. După cum spuneam mai sus, acest concept de redactare articole separate pe un blog vine în sprijinul clientului. Cu timpul, vor exista clienți care vor veni în magazinul online de pe linkurile puse în articolele de pe blog.
  5. Reușesc să pună la punct un spațiu benefic pentru anunțurile oficiale. Foarte multe companii se bazează doar pe Facebook atunci când vine vorba despre anunțuri oficiale dar din păcate, după o anumită perioadă, îți este aproape imposibil să mai ai un istoric, îți este aproape imposibil să mai dai de postările pe care le-ai făcut în urmă cu mult timp. Blogul de companie în schimb, este cu totul altceva. Toate postările pot fi căutate și găsite oricând, simplu și foarte rapid. Există și o arhivă acolo în acest sens care vă va ajuta destul de mult în acest sens.

Acestea sunt cele mai importante 5 motive pentru care după părerea mea, orice companie care beneficiază de prezență online prin intermediul unui portal web, trebuie să dețină și un blog.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here