Home WarPress Spitalele din Idlib (Siria) au fost bombardate

Spitalele din Idlib (Siria) au fost bombardate

1439
0
Idlib

Câteva spitale din regiunea siriană Idlib, în care încă mai există rebeli, au fost bombardate marți, potrivit entităților media locale. Deocamdată nu se știe sigur numărul spitalelor distruse sau cel al morților, dar cu siguranță cifre oficiale vor apărea în presă zilele următoare. Grupul activist Idlib Media Center a spus că bombardamentele au lovit spitalul Al-Rahma din orașul Khan Sheikhoun, Orient Hospital din Kafr Nabl și spitalul de obstetrică-ginecologie din Al-Tah.

Mustafa al-Haj Yusuf, director al Syria Civil Defense din Idlib, grupare cunoscută și sub denumirea de Căștile Albe, spune pentru CNN faptul că o asistentă a fost ucisă în timpul acestor bombardamente în cele 3 spitale. Marți a avut loc primul bombardament în Idlib după o lungă perioadă de liniște. Deocamdată nimeni nu știe care au fost scopurile acestui eveniment, deși doar avioanele rusești și siriene au bombardat în regiune. Spitalul Al-Rahma a mai fost bombardat o dată anul acesta, în luna aprilie, în timp ce primea victimele armelor chimice folosite în Khan Sheikhoun.

Aceste bombardamente vin la o zi după ce Independent Commission of Inquiry din Siria a prezentat ultimul raport despre războiul civil în fața consiliului ONU pentru drepturile omului de la Geneva. Comisia a subliniat faptul că deși s-au făcut anumite progrese pentru detensionarea conflictului în anumite regiuni din țară, civilii continuă să sufere din cauza violărilor drepturilor omului și a abuzurilor. „Mulți dintre cei dislocați din zone în care erau controlate de forțe guvernamentale au dificultăți în primirea de ajutoare și asistență umanitară” spune Paulo Pinheiro.

Previous articlePustiu în Barbuda, pentru prima dată în ultimii 300 de ani
Next articleCele mai mari avantaje ale leasingului operațional
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here