Home Diverse Cele mai mari avantaje ale leasingului operațional

Cele mai mari avantaje ale leasingului operațional

938
0
leasingului operațional

Dacă sunteți interesați de un leasing operațional auto, ați ajuns unde trebuie. Vom discuta în cele ce urmează cele mai mari avantaje ale acestei forme de finanțare destul de puțin folosită în România. Leasingul operațional este un concept venit din Occident, așa că nu e prea mare mirarea asupra faptului că în România încă nu a prins aripi. Așadar, sperăm să-l facem noi un pic mai cunoscut astfel încât antreprenorii ce doresc reînnoirea parcului auto să fie conștienți de existența lui.

Cele mai mari avantaje ale leasingului operațional

Leasingul operațional vine cu un avantaj mai mult decât interesant în special pentru startup-uri, pentru afacerile care sunt la început. Ca și valoare, este asemănător cu leasingul normal (vezi diferența dintre leasingul normal și cel operațional AICI) însă ia din spinarea ta cheltuielile de întreținere pentru autoturisme. Nu vei mai fi nevoit să plătești asigurare, CASCO, ITP-uri, revizii, piese de schimb, consumabile, uleiuri, etc. Practic, ai în curte o mașină pe care o închiriezi timp de 5 ani și căreia tot ce trebuie să-i faci pentru a o putea folosi este să îi bagi combustibil.

Desigur, la final de contract, mașina se va întoarce la compania cu care ai semnat contractul de leasing operațional, nu va intra în patrimoniul companiei tale. Deși mulți spun că e o aiureală și o prostie, din punctul meu de vedere nu e chiar așa. După 5 ani, o mașină de firmă ajunge practic o rablă numai bună de dus la REMAT. Știm cu toții câtă grijă au angajații de mașinile care li se dau pe mână așa că această discuție nu are rost. Dacă ești un antreprenor care ține morțiș să aibă în curte la final de leasing 5-6 rable în curte cu care să cheltuie bani (reparații, asigurări, etc), probabil că forma de leasing normală ți se potrivește mai bine. Dacă însă ești un antreprenor modern pentru care grija mașinii în dezvoltarea ideii de business este ultima, mai mult ca sigur un leasing operațional auto va fi alegerea ta principală. Acestea sunt cele mai mari avantaje ale leasingului operațional.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here