Home Diverse Ce faci dacă-ți moare cineva casă?

Ce faci dacă-ți moare cineva casă?

1341
0

Știu că este una dintre cele mai stupide întrebări pe care și le poate pune cineva dar din păcate se întâmplă destul de des chestia asta. Știți vorba aia „Cu o moarte, toți suntem datori”… Cu toții avem bunici, părinți cu care locuim împreună și care la un moment dat vor trece la cele veșnice. Întrebarea mea pentru voi este cum trebuie procedat în momentul în care ai parte de un asemenea eveniment foarte neplăcut? Există câțiva pași simpli care trebuie urmați din punct de vedere legal așa că-i vom trece în revistă în cele ce urmează. De asemenea, cei care nu doresc bătaie de cap, pot să apeleze la www.servicii-funerare-nonstop.ro și să rezolve problema instant, să externalizeze problema.

Ce faci dacă-ți moare cineva casă?

  1. Trebuie chemată salvarea. De ce? Pentru a se constata decesul din punct de vedere medical. Dacă este Weekend, medicul de familie nu va avea nicio treabă mai mult ca sigur.
  2. Trebuie întocmit certificatul de deces. Trebuie mers la Starea Civilă cu certificatul medical de constatare al decesului primit de la medicul de pe ambulanță sau de la medicul de familie/legist, cu certificatul de naștere/căsătorie, cu buletinul celui decedat, copie CI după cel care a declarat decesul. Trebuie acte de la poliție sau parchet doar dacă este vorba despre un accident, nu moarte naturală.
  3. Trebuie obținută autorizația de înhumare. Este vorba despre o autorizație prin intermediul căreia se permite îngroparea celui decedat la cimitir. De precizat, la cimitir vor fi nevoie de niște plăți pentru groapă, loc de veci, etc. Să fiți pregătiți cu niște bani zic.

Despre ajutoarele de înmormântare

Aceste ajutoare se pot obține iar sumele sunt unele destul de importante. De exemplu, dacă persoana a fost asigurată, se acordă o sumă de 2681 lei drept ajutor de înmormântare din partea statului român. Mai mult ca sigur înmormântarea o să coste mult mai mult dar sunt niște bani care vin bine, din moment ce moartea este un eveniment subit pe care nu-l poate prezice nimeni. Nimeni nu știe exact data la care o să moară la fel cum nimeni nu are habar că se va naște vreodată.

Moartea este unul dintre cele mai neplăcute evenimente cu care ne putem întâlni. Moartea celor din jur mă refer. Atunci când murim, pentru noi probabil nu este nicio problemă, începem altă călătorie. Greu este pentru rudele care rămân pe pământ cu durere în suflet și cu amintirea noastră. Nimeni nu știe ce-i dincolo de moarte, nimeni nu știe dacă există un loc verde plin de frumusețe sau bunătate, cert este că scopul vieții nu este unul singular, nu ne naștem ca să murim. Moartea din punctul meu de vedere este doar un portal către un alt concept.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here