Home Lifestyle Anshu Jamsenpa – prima femeie din lume care escaladează Everestul de două...

Anshu Jamsenpa – prima femeie din lume care escaladează Everestul de două ori în cinci zile

817
0
Anshu Jamsenpa

Anshu Jamsenpa în vârstă de 38 de ani, mamă a doi copii, a urcat în total de 5 ori acest versant. Anul acesta însă, a doborât un record pentru care sunt sigur că multe alpiniste vor fi invidioase. A urcat muntele 8848 de metri de două ori în 5 zile: prima dată pe 16 mai apoi pe 21 mai.

„Mereu mă gândesc că sunt mai aproape de Dumnezeu și că simt o binecuvântare. Simt chestia asta numai când sunt în vârf” spune Anshu Jamsenpa pentru CNN.

Anshu Jamsenpa s-a născut în Dirang, un mic oraș de munte izolat în nord-vestul Indiei, districtul Arunachal Pradesh care face legătura cu Bhutan și Tibet. Ei bine, se pare că acest trai oarecum izolat și oarecum la munte a avut și avantajele sale. Atunci când ești înconjurat de natură parcă nu ți se mai pare așa de ciudat să te urci pe Everest. Tatăl ei a fost un respectat polițist de frontieră indo-tibetan ce a adus pe lume 5 copii. Anshu Jamsenpa are astfel 3 surori mai mari și un frate mai mic.

„Când eram copilă, familia obișnuia să privească la TV într-o cameră în timp ce eu mergeam în cealaltă ca să stau în liniște și să ascult muzică. Eu eram oarecum mai diferită.” Spune Anshu Jamsenpa, care deși a crescut cu dorința de a ajunge jurnalistă, nu a mers niciodată la facultate. În momentul în care a împlinit 16 ani a cunoscut pe Tsering Wange, viitorul ei bărbat și soarta i s-a schimbat brusc. În anul 2000 când Jamsenpa a împlinit 21 de ani, s-au căsătorit.

În 2009, Jamsenpa a dorit să urce pe Everest și au început 2 ani de antrenamente. În 2011, alături de un grup de 9 cățărători a ajuns pentru prima dată pe Everest.

Previous article3 motive să cumperi baterii Rombat pentru mașina ta
Next articleWayne Rooney s-a ales cu permisul de conducere suspendat pe 2 ani
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here