Home Tehnologie Un startup care vrea să producă mașini zburătoare electrice a primit finanțare...

Un startup care vrea să producă mașini zburătoare electrice a primit finanțare din China

915
0
mașini zburătoare electrice

Imaginați-vă: un avion cu 5 locuri, electric, capabil să vă ducă de la Severin la București în doar o oră. Această idee ambițioasă a atras atenția companiei Tencent din China, care a fost de acord să investească 90 de milioane de dolari în proiectul celor de la Lilium. Lilium este o firmă germană ce a testat recent cu succes un prototip de avion cu 2 locuri în luna aprilie și a anunțat că va folosi cele 90 de milioane pentru a mări personalul cu 70% și pentru a dezvolta și un model cu 5 locuri ce poate decola și ateriza pe verticală. Lilium a luat naștere drept un proiect al câtorva studenți germani în anul 2015, care au angajat recent directori cu experiență care au fost la cârma unor companii de renume precum Airbus, Rolls Royce și bineînțeles, Tesla.

Următorul proiect al celor de la Lilium este un avion de tip taxi ce poate călători cu viteze de până la 300 de kilometri pe oră. Acesta va fi propulsat de 36 de motoare electrice capabile să transporte până la 5 pasageri. De asemenea, discutând despre motoare electrice, acest vehicul va avea 0 emisii.

„Acesta este următorul pas pe scara evoluției pentru umanitate. Ideea de a produce un avion de mici dimensiuni, practic și nepoluant va revoluționa într-un fel modul în care călătorim dintr-un oraș în altul.” Spune CEO Daniel Wiegand.

Acesta nu este singurul proiect în sfera automobilelor electrice zburătoare. Câteva companii precum Aeromobil și Terrafugia dezvoltă în paralel asemenea aparate care seamănă destul de mult ca aspect cu automobilele. Bazate doar pe tehnologia dronelor de aterizare și decolare pe verticală, acestea elimină din start nevoia existenței unei piste. Kitty Hawk, un startup finanțat de co-fondatorul Google Larry Page, a dezvăluit de asemenea o astfel de aeronavă în luna aprilie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here