Home International Numărul morților din Sierra Leone a ajuns la 467

Numărul morților din Sierra Leone a ajuns la 467

729
0
Sierra Leone

Sierra Leone se luptă cu una dintre cele mai dificile situații din istorie în urma inundațiilor ce au curmat viețile a 467 oameni până acum, potrivit oficialilor. Evident, numărul morților va crește semnificativ în zilele ce urmează. Aceste inundații de teren au avut loc la periferia capitalei Freetown a micului stat vest african și au adus după sine mii de tone de noroaie. Acum, a izbucnit și o epidemie de holeră și una de malarie în urma celui mai mare dezastru natural din Africa ultimilor ani.

Unii rezidenți s-au trezit cu infecții de piele din caua apei în care se spălau. În acest moment, autoritățile plănuiesc combaterea focarelor de holeră dar sunt depășite „Deținem echipamentele necesare până la un anumit punct. Nu ne descurcăm de unii singuri.”. Criza a început luni, când ploi intense au cauzat alunecări de teren și șuvoaie de nămol în munții Sugar Loaf aflați la doar 7 kilometri de Freetown. Multe case au fost îngropate cu totul în noroi, locuitorii fiind incapabili să se salveze la timp. Echipele de salvatori au afirmat pentru presă faptul că încep să-și piardă speranța că vor mai găsi supraviețuitori printre toată această dezordine. Sute de oameni sunt încă dați dispăruți de către rude. Morga din oraș nu mai face față cadavrelor.

Joi, 413 persoane fuseseră programate pentru o înmormântare comună în apropiere de Waterloo. O treime dintre acestea erau copii, potrivit autorităților.

„Numărul victimelor crește de la zi la zi. Am făcut un recensământ recent și lucrăm alături de biroul de statistică să vedem câte persoane mai sunt în viață în acea zonă, câte sunt dispărute, câte au murit și câte au fost deja îngropate” spune Ragman, Ministrul Sănătății.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here