Home Economic Te simți tras în piept de brandurile celebre? Iată că americanii nu...

Te simți tras în piept de brandurile celebre? Iată că americanii nu le mai cumpără

877
0
Brandless

Brandurile sunt familiare, considerate bune dar deseori scumpe. Un retailer online  din SUA crede că poate oferi cumpărătorilor economii importante refuzând să mai aducă în magazin mărfuri de renume. Brandless a luat naștere luna trecută cu promisiunea de a vinde doar produse fără renume cu 3 dolari bucata. Portofoliul de produse variază de la cuțite de bucătărie, ulei de măsline, detergent pentru veceu, până la creme cosmetice pentru față. Toate aceste produse vor fi vândute într-un ambalaj foarte simplu pe care va exista doar eticheta cu informații despre produs.

Brandless a ajuns realitate în momentul în care antreprenoarea americană Tina Sharkey și co-fondatorul Ido Leffler au strâns din investiții externe suma de 50 de milioane de dolari înainte de lansarea site-ului propriu-zis. Sharkey spune că a pus bazele Brandless cu scopul de a ajuta cumpărătorii să evite cheltuielile mari apărute în momentul în care se cumpără un produs brand. Cei doi au descris acest fenomen inventând un cuvântul „BrandTax”, taxă pe brand pe românește.

Brandless face rost de marfă de la producători locali, independenți, oameni care trimit produsele direct la centrele de distribuție. „Oamenilor chiar le surâde ideea de a cumpăra niște produse de foarte bună calitate la un preț mic, fără a plăti pentru o anume etichetă ” spune Sharkey. În prima săptămână de operare pe piață, Brandless a expediat marfă în 48 de state americane. Ca și estimare a economisirii, Sharkey spune că cei care vor cumpăra din magazinul lor o vor face cu până la 40% mai ieftin față de magazinele similare existente deja pe piață.

Dar această idee de a abandona produsele brand nu este chiar o premieră, conceptul a mai fost încercat de retailerul japonez MUJI. MUJI vine de la “Mujirushi Ryohin,” și înseamnă „fără branduri, marfă de calitate”. MUJI este acum un brand popular și se bucură de succes.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here