Home WarPress USS Gerald Ford – cel mai nou portavion al armatei americane

USS Gerald Ford – cel mai nou portavion al armatei americane

1904
0
USS Gerald Ford

Aflat la 15 metri deasupra punții principale a portavionului USS Gerald Ford ofițerul de clasa I Jose Triana are cea mai bună vizibilitate în scaunul său de căpitan și de pilot al celui mai avansat portavion din lume. „Nava se conduce singură” spune Triana arătând către un display pentru navigație cu touchscreen, display care înlocuiește sistemul de control clasic al navelor militare. Acest sistem de control este unic în lume și reprezintă doar una dintre minunățiile portavionului USS Gerald Ford, care a costat undeva la 13 miliarde de dolari. Vasul a fost lansat la apă recent și va intra în activitate pe data de 22 iulie. 8 ani a durat construcția și testarea propriu-zisă a acestui portavion.

Fiind primul design diferit de portavion din ultimii 40 de ani, nava de 335 de metri încorporează tehnologie avansată care permite avioanelor să decoleze mai rapid și de pe piste mult mai scurte, numărul echipajului este mult redus față de un portavion normal.

„Una dintre cele mai mari diferențe este însuși echipajul. Am încercat să automatizăm cât mai mult operațiunile la bord, reușind să reducem numărul personalului cu 20%. Portavionul Nimitz de exemplu avea un echipaj format din 3200 de marinari în timp ce Ford are doar 2600. Astfel, portavionul Ford va putea lansa cu 33% mai multe avioane decât celelalte vase. Cu cât lansează mai multe bombe asupra țintelor, cu atât vasul este mai letal” spune Capt. Brent Gaut.

În acest moment, Marina americană operează un total de 10 portavioane după ce vasul USS Enterprise s-a retras din activitate în anul 2012. Următorul portavion american ce va fi lansat la apă se va numi USS John F. Kennedy (CVN 79) și este programat pentru anul 2020. Până în iulie 2017, nava USS John F. Kennedy (CVN 79) era finalizată în proporție de 50%.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here