Home International În China a fost interzis … Winnie the Pooh

În China a fost interzis … Winnie the Pooh

997
0
Winnie the Pooh

Una dintre cele mai răspândite întrebări din mințile utilizatorilor de internet din China în zilele acestea este dacă autoritățile l-au banat pe ursulețul galben, mare iubitor de miere din mediul cibernetic. Răspunsul? DA! Bine, l-au interzis într-o anumită măsură.

Timp de câteva zile, a fost mare vâlvă pe internet când oamenii au descoperit banul online pentru  Winnie the Pooh, ban apărut în special după ce luni, publicația Financial Times postat un articol pe prima pagină. Ziarul a adus la iveală o poză ce înfățișa pe  Winnie the Pooh alături de prietenul său Tigger lângă o imagine în care se afla Președintele Chinei Xi Jinping și Barack Obama.

Ei bine, în momentul în care imaginile au apărut online, a început circul. Și aceasta nu este singura imagine cu bucluc, mai există una în care Președintele Xi dă mâna cu Prim Ministrul Japonez Shinzo Abe. Aici Președintele Xi este Winnie the Pooh iar Prim Ministrul japonez este măgărușul Eeyore. Evident, acest simț al umorului nu este împărtășit de conducerea de la Beijing.

China deja operează unul dintre cele mai extensive și restrictive filtre pentru internet din lume, fiind renumită pentru sistemul de cenzură poreclit Great Firewall of China. Oficialii cibernetici evident că nu apreciază implicarea liderilor de top și o consideră drept naivă mai ales în cazuri precum Pooh. Pe WeChat, cea mai populară rețea de socializare din China, dacă cineva trimite faimoasa imagine cu Xi și Obama alături de Pooh și Tigger, cel care o primește nu o va putea vedea. Această regulă se aplică și în cazul Financial Times, articolul cu pricina nu a putut fi răspândit. Și mai ridicol este faptul că au dispărut emoticoanele cu Winnie the Pooh de pe celebra platformă de socializare WeChat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here