Home International Urna biodegradabilă care-ți transformă corpul într-un copac

Urna biodegradabilă care-ți transformă corpul într-un copac

743
0
Urna biodegradabilă

În timp ce te odihnești în pace, lemnul, pânza sintetică și metalul folosit în sicriele tradiționale continuă să afecteze solul. Să nu mai punem la socoteală cantitatea de energie folosită pentru a produce acele materiale, care sunt folosite o perioadă foarte scurtă de timp în ritualul înmormântării. Aceste materiale nu se vor degrada foarte rapid.

Ei bine, designerii italieni Raoul Bretzel și Anna Citelli au găsit o soluție pentru această problemă, numită Capsula Mundi. Este vorba despre o capsulă organică sub formă de ou care poate fi folosită și pentru cenușă. Odată îngropată, materialul exterior biodegradabil dispare iar rămășițele oferă nutrienți pentru dezvoltarea plantelor de deasupra. Bretzel și Citelli crede că moartea este la fel de legată de consumerism ca și viața. Care este scopul lor? Să creeze cimitire pline de copaci în loc de pietre funerare, să reducă risipa și să creeze o nouă viață după moarte.

Ideea pentru Capsula Mundi datează din anul 2003, când perechea a văzut tone de lemn aruncat la celebrul târg de design „Salone del Mobile” din Milano. „Am început să ne gândim la proiecte care ar putea avea un impact pozitiv asupra mediului înconjurător. Moartea este parte din viață însă nimeni nu investește în această direcție pentru că este un domeniu către care nu vrea nimeni să privească. Noi nu crede că moartea este punctul final al vieții” spun cei doi designeri.

Bretzel și Citelli au lansat anul aceasta ce-a de-a treia versiune  a produsului care este doar pentru cenușă. Un model ulterior pentru trupuri normale va fi scos pe piață, trupuri ce vor fi puse în capsule în poziția fetală.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here