Home WarPress Prima armă laser din lume este gata să doboare drone

Prima armă laser din lume este gata să doboare drone

3389
0

Prima armă laser din lume – armă ce poate „ucide” drone – este gata de acțiune potrivit surselor. Laserul, cunoscut și sub denumirea Laser Weapons System (LaWS), ar putea să pară un gadget desprins din filmele cu James Bond  dar în realitate, este complet funcțional și poate trage cu o precizie incredibilă, potrivit spuselor U.S. Navy.

Acest LaWS și-a făcut apariția pe o navă de transport, USS Ponce aflată în acest moment în Golful Persic. „Din punct de vedere operațional, funcționează ca orice alt laser. Are o cameră înăuntru cu materiale speciale ce eliberează fotoni” spune Lt. Cale Hughes, ofițer LaWS.

Sistemul laser LaWS este silențios 100% și invizibil. Este de asemenea și foarte rapid. Laserul călătorește cu viteza luminii, 300.000 de kilometri pe secundă, de 50.000 de ori mai rapid față de o rachetă balistică precum cea testată zilele acestea de Coreea de Nord.

Pentru a putea fi operat, sistemul în valoare de 40 de milioane de dolari are nevoie de o echipă de trei persoane și un mic generator pentru alimentarea cu energie electrică.

Oricum, de fiecare dată când arma trage, costurile sunt minime, aproximativ 1 dolar/tragere. Pe lângă faptul că sistemul este capabil să doboare amenințările venite din aer, LaWS poate lovi și scoate din funcțiune obiecte aflate pe apă. Precizia acestui laser emite o rază de câteva mii de grade ca și temperatură ar putea ajuta destul de mult în luptă.

De exemplu, dacă laserul este îndreptat către o navă inamică, acesta poate scoate din funcțiune exact motorul, fără să producă pagube în altă parte.

Acest tip de precizie lipsește cu desăvârșire în cadrul armelor convenționale pentru că trendul este acela de a face cât mai multe pagube colaterale. Din cauza Convenției de la Geneva, forțele armate nu au voie să folosească aceste arme laser împotriva oamenilor.

Previous articleO femeie pornește în aceeași călătorie în Europa ca acum 30 de ani. Face poze în aceleași locuri
Next articleTe scapă de stres un fotoliu cu masaj, sau nu?
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here