Home Tehnologie Colonie în cosmos? Poate că ar fi mai interesant de privit luna...

Colonie în cosmos? Poate că ar fi mai interesant de privit luna planetei Saturn, Titan

685
0
Saturn, Titan

NASA și compania privată SpaceX a lui Elon Musk (deținătorul Tesla) se gândesc să trimită astronauți pe planeta Marte, însă dacă își îndreaptă atenția către direcția greșită? O nouă lucrare apărută în publicația Journal of Astrobiology & Outreach sugerează faptul că oamenii ar trebui să stabilească mai de grabă o colonie pe Titan, luna portocalie a planetei Saturn. Această lună a fost de multe ori catalogată drept o a doua Terra în sistemul solar și pe care ar putea să existe condiții de viață.

„În multe aspecte, cea mai mare lună a planetei Saturn, Titan, seamănă cu Terra. Cu o atmosferă groasă  și bogată în chimie organică, Titan este o versiune înghețată a planetei noastre. Oxigenul pe care astăzi îl avem noi pe Pământ a venit acum 4 miliarde de ani de la această planetă” spune NASA.

Ca să fie clar, Titan ar putea avea microbi sau cel puțin chimie care să suporte viața prebiotică, însă nimic asemănător Terrei. Luna este acoperită mereu de un nor portocaliu iar atmosfera ei nu este potrivită pentru oameni. Are cam 14% atmosfera existentă pe Terra. Gravitația însă este bună, radiațiile de la sol sunt mai mici decât cele de pe Marte din pricina norilor groși și oferă multiple surse din care se poate genera energie. Titan conține cantități impresionante de hidrocarburi. Datele provenite din sonda Cassini a celor de la NASA indică faptul că Titan conține de sute de ori mai multe hidrocarburi decât conține Terra în rezervele de petrol și gaze naturale.

Cei de la Beyond Earth spun că cei care ar forma colonii pe titan ar putea să facă rost de energie din aceste hidrocarburi pentru a genera oxigen, element care nu este prezent în atmosfera lunii.

Previous articleCum poți face rost de o călătorie ieftină către străinătate în plin sezon al concediilor
Next articleDe ce aeroportul din Oslo este cel mai „verde” din lume?
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here