Home International Aterizarea istorică pe lună a echipajului Apollo 11 (IMAGINI)

Aterizarea istorică pe lună a echipajului Apollo 11 (IMAGINI)

1040
0
Apollo 11

Echipajul misiunii Apollo 11, de la stânga: comandantul Neil A. Armstrong, pilotul modulului Michael Collins și pilotul modulului lunar Edwin E. “Buzz” Aldrin Jr. Pe data de 20 iulie 1969, ora 4;18 PM EDT, modulul lunar Eagle a aterizat într-o regiune a lunii numită Mare Tranquillitatis. (1)

Misiunea Apollo 11 a decolat de la baza Kennedy Space Center din Florida la data de 16 iulie 1969, devenind prima care trimite echipaj uman pe lună. (2)

Steagul american este înfipt în solul lunar. Acest moment a fost surprins cu camerele foto existente care au înregistrat aterizarea primei misiuni pe lună, Apollo 11. (3)

Lumini și umbre se abat asupra modulului Apollo 11 și asupra pilotului acestui modul, Buzz Aldrin. Fotografia este făcută de comandantul misiunii, Neil Armstrong pe data de 20 iulie 1969. (4)

Astronautul misiunii Apollo 11, Buzz Aldrin, pășește pe lună în iulie 1969. Poza este făcută tot de comandantul misiunii, Neil Armstrong. (5)

Astronautul Edwin E. “Buzz” Aldrin, Jr., pilotul modulului lunar stă alături de steagul american în timpul misiunii Apollo 11. Modulul lunar este la stânga iar fotografiile au fost făcute de Neil Armstrong, comandantul echipajului cu ajutorul unei camere Hasselblad de 70mm. (6)

Astronautul Edwin Aldrin a fotografiat această urmă lăsată pe solul lunar ca parte a unui experiment, a unui studiu naturii prafului și a efectelor presiunii pe suprafața de contact. (7)

Așa se vede planeta noastră de pe lună. Dacă vreodată turismul spațial va deveni suficient de dezvoltat, cam aceasta este priveliștea pe care luna poate să o ofere. (8)

Declarație vamală completată despre cei trei astronauți la întoarcerea pe Terra (9)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here