Home International Xi Jinping aduce în prim plan una dintre cele mai mari parade...

Xi Jinping aduce în prim plan una dintre cele mai mari parade militare din ultimii 20 de ani

744
0
Xi Jinping

Cea mai mare paradă militară de când Hong Kong-ul a trecut sub altă formă în teritoriul Chinei (s-a întâmplat în urmă cu 20 de ani) aparține președintelui Xi Jinping, care a inspectat garnizoana din Hong Kong vineri, în timpul sărbătorii People’s Liberation Army. De obicei, această sărbătoare este slab organizată în Hong Kong pentru că este un subiect încă sensibil, dar acum, cu președintele Xi Jinping la putere, 20 de batalioane au fost afișate, inclusiv trupe aeriene și navale.

Xi, a defilat într-un vehicul militar decapotabil în fața a 3000 de militari aliniați la baza de la Shek Kong din nordul New Territorie, aproape de granița Chinei. Înconjurat  din toate părțile de trei munți, Xi a strâns rândurile și a adunat cele mai numeroase trupe la această paradă din ultimii 20 de ani.

„Bună ziua camarazi muncitori” spune Xi din mașina decapotabilă cu care a fost și la parada militară de la Beijing de anul trecut. Xi a ajuns la Hong Kong marți pentru a marca două decenii de legi chinezești în fostul teritoriu britanic. La sosire, a încurajat locuitorii orașului să privească spre viitor. Vizita lui Xi vine într-o vreme destul de tensionată pentru Hong Kong, care se teme că va pierde autonomia față de China, autonomie care are să aducă în prim plan o țară cu două sisteme.

Chris Patten, ultimul guvernator britanic al Hong Kong a afirmat faptul că această regiune este urmărită de China din toate punctele de vedere și prin toate mijloacele posibile. „În ultimii ani, în special după ce Xi Jinping a preluat conducerea țării, presiunea în Hong Kong a crescut simțitor” spune Patten pentru Christiane Amanpour, CNN.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here