Home International Travel BAN 2.0 intră în vigoare în Statele Unite. Iată cine are...

Travel BAN 2.0 intră în vigoare în Statele Unite. Iată cine are interzis

742
0
Travel BAN 2.0

După luni de procese prin tribunale, celebrul travel ban inițiat de Donald Trump a intrat în vigoare joi seara la ora 8 PM. La mai puțin de o oră de intrarea lui în vigoare, o moțiune de urgență a fost înaintată către curtea federală a statului Hawai, moțiune ce contestă planul Administrației Trump de a exclude anumite categorii de străini. Iată cele mai importante schimbări aduse de acest Travel Ban.

Cine nu mai poate intra în SUA

De exemplu, o rezervare la un hotel nu va mai fi suficientă pentru acordarea unei vize pentru călătorie în SUA, însă o invitație de la un lector universitare din SUA pentru a ține un discurs, va permite călătoria. De asemenea, cei care provin din țări precum Libya, Syria, Iran, Somalia, Yemen și Sudan vor trebui să-și demonstreze buna credință, altfel vor primi interdicție 90 de zile sau 120 de zile dacă discutăm despre refugiați. Noile reguli scot în evidență faptul că cei care aplică pentru o viză vor trebui să dovedească o relație cu un părinte, nevastă, logodnică, copil, cumnați, etc pentru a putea intra în țară. Bunicii, strănepoții, unchii, mătușile, nepoatele, verii, frații vitregi nu vor fi considerați drept membri apropiați ai familiei și nu vor servi drept bază pentru această lege.

Aceste criterii nu se aplică doar celor care doresc viză, dar tuturor refugiaților care așteaptă în acest moment permisiunea de a intra în Statele Unite. Organizații care militează pentru drepturile omului precum Amnesty International au de gând să-și trimită membri în cele mai mari aeroporturi din SUA (John F. Kennedy) pentru a supraveghea în de aproape aplicarea noii legi.

Cine este exclus de la aplicarea Travel BAN 2.0

Următoarele categorii de călători sunt excluși de la aplicarea legii: cetățenii americani, rezidenții permanenți (Green Card), cei care au deja viză, orice aplicant pentru viză care a fost în SUA până în 26 iunie, cei cu dublă cetățenie, cei care au cerut azil, refugiații admiși deja, naționalitățile străine care pot dovedi buna credință prin intermediul rudelor, educației sau mediului business.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here