Home Terorism Teroare în Finsbury Park – atacul de la moschee tratat ca atac...

Teroare în Finsbury Park – atacul de la moschee tratat ca atac terorist de către Poliție

1030
0
Finsbury Park

Un bărbat și-a pierdut viața și cel puțin alte 8 persoane au fost rănite după ce un debil mintal a intrat cu duba într-o mulțime adunată la rugăciune lângă o moschee în nordul Londrei. Această acțiune a fost tratată ca un atac terorist de către Poliție. Un bărbat de 48 de ani a fost reținut de public pentru ca apoi să ajungă în arestul poliției și acuzat de tentativă de omor în primă instanță.

„Indiferent care se va dovedi motivația acestui atac, trebuie să ne menținem mințile clare. Este tratat ca un act de terorism iar Centrul de Contra-Terorism investighează acum cazul” spune Neil Basu, coordonatorul anchetelor ce implică terorism la nivel național.

Ultimele noutăți despre atacul din Finsbury Park

  • Poliția crede că în dubă a fost o singură persoană
  • Incidentul este investigat de Centrul de Contra Terorism
  • Primul Ministru Theresa May a avut o întâlnire de urgență
  • Consiliul Musulman Britanic numește acest incident „Atac terorist”

Deocamdată nu este clar motivul singurului deces. Martori oculari confirmă faptul că persoana în cauză deja primea asistență medicală în momentul atacului. În total, 8 persoane au fost duse la spital cu răni destul de grave. În ciuda rapoartelor venite din partea martorilor care afirmă că în dubă erau alte două persoane la momentul atacului, poliția crede că este vorba despre o singură persoană. Primarul Londrei Sadiq Khan numește acest incident drept un „teribil atac terorist”.

Acest atac vine la mică distanță de alt atac terorist cu mașină, atacul de pe Podul Londrei, unde 3 bărbați au călcat cu o dubă pietonii aflați în preajma barurilor și restaurantelor, luând viața a 8 persoane.

„Nu cunoaștem detaliile, dar mai mult ca sigur este un atac asupra londonezilor inocenți, dintre care mulți se rugau în luna sfântă a Ramadanului” spune Sadiq Khan, Primarul Londrei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here