Home Diverse Cum alegem o pompă pentru fântână?

Cum alegem o pompă pentru fântână?

1491
0
pompă

Viața la țară a început să evolueze și să se modernizeze tot mai mult. Astfel în ultimii ani am asistat la foarte multe renovări de case în mediul rural, renovări care aveau ca scop nu numai creșterea gradului de rezistentă a caselor vechi, dar și aducerea utilităților specifice orașului în incintele rurale.

Nu cred că mai există în ziua de azi vreo casă pe la țară, renovată sau aflată în prag de renovare care să nu dețină un puț ori vreo fântână în curtea proprie, fântână din care să nu tragă apă către baie și bucătărie în casă prin intermediul unei pompe submersibilă. Vom discuta în cele ce urmează despre cum trebuie aleasă o asemenea pompă și de ce ar trebui să mergi pe o pompa submersibila h 100m.

Cum alegem o pompă submersibilă pentru fântână?

  1. Mare atenție la putere și debit. O pompă submersibilă pentru ape curate de calitate (pentru fântâni și puțuri) trebuie să aibă undeva la puțin peste 1 kw ca putere (1000w) și să fie capabilă să furnizeze un debit de apă de peste 2 metri cubi pe oră. Evident, cu cât puterea va fi mai mare cu atât va crește și debitul. Dacă nu știți cum să calculați acest debit, gândiți-vă în mare cam câtă apă folosiți de obicei pe timpul unei zile de vară, sumă pe care o înmulțiți cu 2 în cazul în care vreți să udați și grădini. 2,4 – 2,5 metri cubi pe oră este mai mult decât suficient pentru o gospodărie medie, zic eu.
  2. Mare atenție la înălțimea de pompare. Trebuie să știți exact cam câți metri adâncime are puțul ori fântâna pentru care vreți să folosiți pompa submersibilă. Dacă nu știți exact dimensiunea, puteți să măsurați să vă lămuriți. Cum puteți măsura foarte simplu? Cred că puteți folosi o sfoară ceva mai groasă pe care să o legați la un cap cu o piatră astfel încât să stea dreaptă și să o coborâți încet până auziți că ați de de apă. Apoi, măsurați sfoara cu brațele deschise la maxim. Cât aveți între brațele deschise la maxim? Este exact înălțimea voastră. Nu aveți nevoie de nici un alt instrument. Cele mai recomandate pompe submersibile pentru puțuri sau fântâni sunt cele care pot pompa apa la o înălțime de peste 80-90 de metri.

De unde poți cumpăra o pompă submersibilă de calitate

Este recomandat să stați departe de magazinele de bricolaj atunci când căutați o pompă submersibilă pentru ape curate (puțuri/fântâni). Cel mai bun loc de unde puteți face rost de un dispozitiv de calitate este magazinul de nișă. Unul dintre aceste magazine de nișă se găsește și online sub forma shop-einstal.ro, magazin din care veți putea face rost de toate accesoriile necesare montării acestor pompe submersibile de ape curate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here