Home Sport Să fie oare aceasta ce mai dură competiție de ciclism din lume?

Să fie oare aceasta ce mai dură competiție de ciclism din lume?

1319
0
competiție de ciclism

În toiul nopții pedalezi prin deșert. Bun venit la Race Across America (RAAM) – 12 zile de pedalat continuu de pe coasta de est către cea de vest a Statelor Unite. Ruta însumează 3000 de mile (4800 KM) și presupune traversarea a 12 state, abordarea Munților Stâncoși, Great Plains, Monument Valley dar și a deșertului Mojave. Această cursă este cu o treime mai lungă decât Turul Franței și trebuie să fie dusă la bun sfârșit în jumătate din timpul acordat competiției franceze, fără oprire.

„E o experiență ireală să pedalezi prin deșert la 3 AM” spune Phil Magnus, un mecanic al ciclistei britanice Shusanah Pillinger în perioada 2014-2015. Pillinger a făcut istorie devenind prima femeie care trece linia de sosire în competiția RAAM 2015. În 2014, aceasta a fost nevoită să se retragă cu 1000 de kilometri înainte de finish pentru că a adormit și a căzut de pe bicicletă. Ediția din 2017 ia startul marți la San Diego și o vor finaliza doar cei care trec linia de sosire din Annapolis, Maryland în mai puțin de 12 zile. Pentru cei 60 de cicliști solo (există și echipe de 2, 4, 8) va fi un adevărat festival al snacks-urilor calorice și al băuturilor energizante, îndesate în buzunarele de pretutindeni.

Previous articleRăzboiul covrigilor a împărțit în două un cartier întreg din Montreal
Next article3 lucruri de care trebuie să ții cont atunci când îți alegi aparatul de aer condiționat
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here