Home International Războiul covrigilor a împărțit în două un cartier întreg din Montreal

Războiul covrigilor a împărțit în două un cartier întreg din Montreal

1058
0
Războiul covrigilor

Este 3  dimineața într-o zi de sâmbătă și o lungă coadă de clienți începe să se formeze în fața unei covrigării din cartierul Mile End din Montreal, Canada. Temperaturile sub 0 grade Celsius sau nopțile toride de vară nu par să sperie oamenii, care abia așteaptă să pună mâna pe câțiva covrigi cu susan, proaspăt scoși din cuptor. Aceasta este o scenă desprinsă din viața brutăriei de pe Fairmount Street și a celei de pe St-Viateur Street, aflată câțiva metri mai jos. Și chiar dacă rivalitatea între covrigii din Montreal vs New York a fost bine documentată, aici avem de-a face cu o rivalitate locală.

Adus odată cu valul de imigranți din anii 1900, covrigul de Montreal a devenit o parte a ermitajului culinar al orașului. Covrigii sunt făcuți după rețete tradiționale și lucrați manual, chiar dacă în ziua de azi există tehnică modernă. Covrigii din Montreal sunt buni de servit imediat cum sunt scoși din cuptor. Cel mai interesant este momentul în care întrebi un cetățean din Montreal în ce tabără se află: St-Viateur sau Fairmount. Atunci, pornește dezbaterea. Apar argumente care mai de care mai interesante iar cele mai multe au la bază nostalgia.

Între cele două familii care sunt în spatele covrigăriilor este o relație de ușoară prietenie am putea spune. Ambele s-au înarmat cu ambiție și dedicație astfel încât să nu schimbe tradiția din spatele acestor covrigi. Ambele covrigării sunt deschise non stop, 24 de ore / zi, 365 de zile pe an iar cuptoarele lor nu apucă niciodată să se răcească. St-Viateur celebrează aniversarea de 60 de ani de existență în curând, iar Fairmount Bagel se apropie de 100 de ani în 2019.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here