Home Terorism O mașină a intrat intenționat în duba poliției din Paris de pe...

O mașină a intrat intenționat în duba poliției din Paris de pe Champs-Elysees

936
0
Champs-Elysees

Turiștii care se plimbat în Paris pe celebrul bulevard Champs-Elysees au avut de-a face din nou cu scene horror, luni după amiază, când o mașină a lovit intenționat o dubă a poliției. Unii martori au spus că mașina a luat foc imediat, în timp ce polițiștii se grăbeau să aresteze șoferul. Se pare că șoferul a murit mai târziu, potrivit declarațiilor autorităților.

„Așteptam să trecem strada când dintr-o dată am auit o explozie iar mașina cu pricina era  în flăcări. Poliția a acționat foarte repede” spune Eugenio Morcilla. Acesta este ultimul atac terorist dintr-o serie care a început anul trecut. Procurorii din Paris au început și în acest caz o investigație de contra-terorism.

„Încă o dată, forțele de securitate franceze au fost luate la țintă pe Champs- Elysees” spune Ministrul de Interne Gerard Collomb.

Potrivit publicației afiliate CNN BFMTV, șoferul avea un dosar numit „Fiche S”, adică era pe o listă a radicalilor islamici francezi compusă din sute de nume, oameni aflați de altfel sub supraveghere. Supravegherea înseamnă că există forțe de ordine care se interesează din când în când de ei dar nu este o supraveghere foarte strictă. Incidentul, care a avut loc la orele 15:40, a început când un echipaj de poliție conducea duba pe Champs- Elysees. Atunci, un individ a intrat intenționat cu mașina în duba lor.

„Mașina avea arme în interior și explozibili suficienți cât să o arunce în aer” spune Collomb.

După coliziune, mașina albă a luat foc dar nici un ofițer de poliție sau cetățean nu au fost răniți.  Ca să-l scoată pe suspect din mașină, polițiștii au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here