Home International Nike, următorul brand internațional luat în vizor de Uniunea Europeană

Nike, următorul brand internațional luat în vizor de Uniunea Europeană

683
0
Nike

Uniunea Europeană a început o investigație amănunțită asupra companiei americană Nike. Se pare că aceasta ar fi restricționat  modul în care magazinele por să vândă marfa licențiată. Comisia Europeană este cea răspunzătoare de comerț și spune că a deschis investigații  separate și pentru Comcast (Universal Studios) și Sanrio (Hello Kitty). Comisia Europeană este îngrijorată de faptul că aceste companii obligă clienții să plătească bani grei din pricina limitării vânzărilor în UE atât în magazinele fizice cât și online.

„Vom examina dacă licențierea și distribuirea produselor acestor trei mari companii ar putea să prejudicieze clienții” spune Margrethe Vestager. Investigatorii sunt îngrijorați și în legătură cu hainele, pantofii, accesoriile și jucăriile pe care sunt afișate texte sau logo-ul companiei în scopul de a le înfrumuseța. Nike, Sanrio și Universal Studios controlează unele dintre cele mai mari și cunoscute branduri din lume, impunând reguli despre cum să fie produsele vândute. Într-o declarație, Comisia Europeană a venit și cu exemple de branduri care au obiceiul să încalce regulile: Nike, responsabilă pentru echipamentul echipei de fotbal Barcelona, Hello Kitty (Sanrio) și “Minions” alături de “Despicable Me” din partea Universal Studios.

Un purtător de cuvânt al celor de la Nike a spus că sunt conștienți de ancheta în curs de desfășurare și că această companie va colabora cu autoritățile. Aceste anchete vin în timp ce Google încă așteaptă să vadă dacă i se va aplica o amendă record sau nu pentru operațiunile efectuate în Europa. Nici compania Apple nu stă mai bine, acesta este nevoită să plătească 13 miliarde de euro guvernului irlandez drept taxe și impozite pe care nu le-ar fi plătit absolut deloc de când s-a stabilit în Europa.

Previous articleCele mai mari avantaje ale unui uscător de rufe
Next articleO mașină a intrat intenționat în duba poliției din Paris de pe Champs-Elysees
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here