Home Tehnologie Producătorii de autoturisme se inspiră din modelele vechi atunci când au nevoie...

Producătorii de autoturisme se inspiră din modelele vechi atunci când au nevoie de idei noi

1379
0
autoturisme

Mark Twain spunea odată: „Nu există idei noi. Este imposibil. Pur și simplu preluăm o grămadă de idei vechi și pe punem într-un fel de caleidoscop mental. Le învârtim și apar noi combinații curioase”.

Am putea să credem că industria automobilului funcționează după aceleași principii. Doar săptămâna trecută, cei de la BMW au prezentat în Italia un concept preview pentru viitoarea Serie 8, o întoarcere în timp cu cel puțin 17 ani.  În realitate, renașterea Seriei 8 are ca scop mutarea uriașului coupe mai sus pe piață, lăsând loc pentru existentul Seria 6.

Dar nu este pentru prima dată când acest producător german de automobile scobește în arhive pentru a veni cu o idee nouă. BMW a cheltuit miliarde pentru a reinventa brandul Mini, reducând destul de mult liniile clasicei mașini britanice și transformând-o într-un produs modern.

Este mai mult decât evident faptul că industria automobilistică este la fel de legată de trecut cum este de viitor. Volkswagen, unul dintre cei mai cunoscuți producători de automobile din lume, nu putea să lase în plata Domnului cele 21 de milioane de Beetle produse, așa că la 60 de ani de la lansarea oficială a mașinii, a adus în prim plan o mașină nouă numită New Beetle.

Producătorul italian Fiat a dus lucrurile la extreme: a uimit pe toată lumea când, în 2007, a readus pe piață celebrul model 500, mașină care de atunci a devenit baza pentru multe alte modele Fiat, lucru ce a fost definit de către analiștii din industrie destul de periculos. E ca și cum ai avea toate ouăle puse în același coș.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here