Home International Las Pozas – sculpturi ascunse în jungla mexicană

Las Pozas – sculpturi ascunse în jungla mexicană

757
0
Las Pozas

Să mergi printre structurile de beton împrăștiate prin pădurea tropicală La Huasteca îți dă senzația că te afli captiv într-un tablou de-al lui Escher, o lume a obiectelor imposibile. Dar aici se află și alte influențe. Obiectele așezate pe cărări și serpentine includ și platforme, locașuri prin care apa se scurge și se numesc Las Pozas.

Este vorba despre un labirint de clădiri, sculpturi și cărări care interacționează cu natura și cu cascadele și care se întind pe o suprafață de 20 de acri în mijlocul junglei tropicale. Aceste obiecte sunt creația lui Edward James, un poet și filantrop britanic destul de excentric  cunoscut pentru pasiunea sa pentru artele ireale, inclusiv pentru René Magritte și Salvador Dali.

Las Pozas este un loc aproape magic care a fost construit între 1949 și 1984. Aproximativ 5 milioane de dolari au fost investiți aici și s-a folosit mâna de lucru locală pentru construcție.

Pentru a plăti acest proiect, James a fost nevoit să vândă la licitație colecția sa de artă, însă se pare că a fost o investiție bine gândită. Acesta și-a petrecut o bună parte din viață în acest loc făcând baie în căzile improvizate, scriind poezie și îmbogățindu-și colecția de animale și plante sălbatice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here