Home Terorism A apărut numele atacatorului de la moscheea din Londra

A apărut numele atacatorului de la moscheea din Londra

946
0
Darren Osborne

Șoferul dubei care a intrat în mulțimea din jurul moscheii din Londra este Darren Osborne, în vârstă de 47 de ani, rezident al Cardiff din Țara Galilor. O persoană a murit și alte 9 au fost rănite în urma acelui atac și este ultimul dintr-o serie de atacuri teroriste ale anului 2017 pentru Marea Britanie. Șoferul, Darren Osborne, a fost reținut de către oameni și arestat apoi de poliție. A fost acuzat de terorism.

Martorii oculari au povestit scenele haotice ale incidentului petrecut puțin după miezul nopții, când rugăciunile Ramadamului se terminaseră. Primul Ministru al Marii Britanii, Theresa May a catalogat acest gest drept un atac terorist împotriva musulmanilor și nu diferă cu nimic de cele ale islamiștilor.

Osborne, tată a 4 copii este original din Anglia, respectiv din Somerset. Vecinii bărbatului au fost șocați la aflarea veștii, mai ales când au văzut fotografii cu el în mașina poliției, imediat după atac. Suspectul nu era pe lista de supraveghere a serviciilor secrete, potrivit lui Ben Wallace.

Saleem Naema, un șofer de taxi în vârstă de 50 de ani, alături de fiul său, confirmă faptul că bărbatul din poză este vecinul lor, Darren Osborne. „Îl cunosc. Locuiesc aici de 5 ani. El locuia deja aici când m-am mutat eu. Dacă aveam nevoia de ceva, el mereu m-ar fi ajutat. Chiar nu-mi vine să cred că a făcut una ca asta. Sunt musulman.” spune Naema.

Khadijeh Sherizi, care de asemenea este vecin cu Osborne spune: „Cu siguranță este el. L-am văzut la știri și am zis Dumnezeule mare, e vecinul meu. Părea un om atât de normal. Era în bucătărie ieri după amiază și cânta alături de copiii lui. Nu-mi vine să cred”.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here