Home Tehnologie Acțiunile Tesla au crescut cu 75% anul acesta

Acțiunile Tesla au crescut cu 75% anul acesta

775
0
Tesla

Poate cineva să oprească Tesla? Acțiunile lui Elon Musk au crescut cu 75% anul acesta. În acest moment, compania Tesla valorează 62 de miliarde de dolari, mai mult decât Ford, Honda sau chiar BMW. De fapt, în acest moment există doar 3 producători de automobile mai bine cotați decât Tesla. Este vorba despre Toyota, Daimler și bineînțeles, Volkswagen.

Această creștere, explozivă, a acțiunilor companiei Tesla l-au transformat pe Elon Musk (care mai deține și compania SpaceX) unul dintre cei mai bogați oameni din lume, cu o avere estimată în acest moment la 17 miliarde de dolari potrivit Forbes și Bloomberg.

Oricum, există analiști care sunt de părere că Tesla va fi pe roșu începând din 2018 cu toate că acum pare să aibă parte de creșteri fenomenele. Analiștii estimează faptul că anul următor va fi unul de-a dreptul exploziv pentru mașinile electrice, această tehnologie urmând să ajungă pe foarte multe modele de serie care vor face bineînțeles concurență serioasă lui Elon Musk.

Analiștii care prezic lucruri bune pentru această companie spun că la final de an, o acțiune la Tesla va valora pe bursă undeva la 464 dolari, cu 25% mai mult decât valorează în acest moment. De asemenea, Ron Baron a afirmat într-un interviu pentru BBC marți faptul că acțiunile companiei Tesla ar pute să treacă pragul de 1000 de dolari până la finalul anului 2020. Ar fi o creștere de 170% față de prețul actual iar compania va valora undeva la 165 de miliarde de dolari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here