Home International După inundațiile din Sri Lanka, localnicii riscă să fie mâncați de crocodili

După inundațiile din Sri Lanka, localnicii riscă să fie mâncați de crocodili

764
0

Inundațiile aduse de ploile abundente din sudul țării au făcut ravagii. Peste 112 persoane au fost date dispărute în acest moment iar numărul victimelor crește alarmant pe măsură ce autoritățile sunt alertate de atacurile crocodililor. Peste 500.000 de oameni au fost afectați în Sri Lanka și a fost decretată stare de alertă. Voluntari de la Crucea Roșie și personal medical acordă primul ajutor la fața locului, ajutând în același timp în misiunile de salvare, în distribuirea alimentelor, a apei potabile și a proviziilor. Crucea Roșie mai oferă și suport financiar/tehnic.

Musonul care a lovit Sri Lanka este cel mai devastator din ultimii 14 ani. Aceste fenomene meteo vin după două luni de secetă și după cum s-a întâmplat și anul acesta, mătură totul în cale. Banakiyanage Gnanawathie, cetățean din Sri Lanka ce locuiește în orașul devastat Matara, anunță faptul că nu mai are o casă în care să poată locui.

„Nu am văzut niciodată asemenea inundații, deși mi-am petrecut aproape întreaga viață în Matara. Am pierdut tot ce aveam, am rămas doar cu hainele de pe noi. Sunt bucuros că am scăpat cu viață atât din calea apelor cât și din calea crocodililor. Trupele armatei au ajuns abia a doua zi dimineață și ne-au dus la loc sigur. Acum, tot ce se vede este acoperișul casei. Nu ne vom putea întoarce prea curând acolo.” spune Banakiyanage Gnanawathie.

Ploile din Sri Lanka au fost de scurtă durată, însă au reușit să disloce peste 112.000 de persoane. Coasta de sud a orașului Galle a primit 223 milimetri de precipitații în ultimele 3 zile în timp ce Ratnapura, aflat mai pe uscat, a primit 453 milimetri în aceeași perioadă. Casele și magazinele au fost practic scufundate în apă ce pe alouri atinge chiar și 10 metri adâncime.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here