Home Lifestyle Vrei mai multă afecțiune în relație? Fă mai mult sex!

Vrei mai multă afecțiune în relație? Fă mai mult sex!

892
0
afecțiune

Vrei să ai parte de mai multă afecțiune în relație? Fă-ți timp pentru mai mult sex. Acesta este rezultatul unui studiu efectuat de cupluri în Statele Unite și Elveția.

„Sexul te face să te simți bine nu doar din cauza faptului că eliberează mai mulți hormoni, dar și pentru că simți mai multă afecțiune din partea partenerului. ” spune psihologul Anik Debrot de la Universitatea Lausanne din Elveția, autoare al studiului “It doesn’t matter if you’re a man or a woman, affection is a very important reason that sex feels good to you.” (Nu contează dacă ești femeie sau bărbat, afecțiunea este motivul principal pentru care sexul te face să te simți bine).

„Este mai mult decât evident faptul că sexul produce o stare de bine care se menține și după. Acest studiu demonstrează exact acest lucru, că starea de bine se menține și în afara dormitorului” spune Ian Kerner, contribuitor pentru CNN.

În primele două studii, Debrot și colegele ei au studiat cupluri din SUA, care se aflau într-o relație destul de romantică. Este vorba atât de heterosexuali cât și de homosexuali aflați în relații cuprinse ca durată între 4 luni și 30 de ani. Aceștia au fost întrebați nu doar de frecvența cu care fac sex ci și despre emoțiile pozitive transmise pe bază de afecțiune. Următoarele două studii au avut în prim plan impactul activității sexuale și a afecțiunii asupra hopurilor întâmpinate în viața de zi cu zi.

Rezultatele acestor studii au arătat faptul că sexul aduce după sine mai multă afecțiune atât în clipele intime cât și după, chiar și în cazul cuplurilor căsătorite care au copii. Mai mult, pentru cuplurile care au simțit pozitivitate după sex, efectul a durat chiar și 6 luni.

„Cu cât au făcut mai mult sex, cu atât au primit mai multă afecțiune. Cu cât au făcut mai puțin sex, cu atât au pierdut din pozitivitate și din afecțiune” spune Debrot.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here