Home Diverse Fii părinte responsabil. Transportă-ți copilul corespunzător cu mașina

Fii părinte responsabil. Transportă-ți copilul corespunzător cu mașina

1141
0
scaun auto

Uneori am senzația că înnebunesc în momentul în care văd copii transportați pe scaunele din față ale mașinilor, fără scaun, fără centură, fără absolut nimic. Pur și simplu îmi vine în minte imaginea unui accident rutier în care acel copil mai mult ca sigur va sări prin parbriz și-și va găsi sfârșitul fără să fie vinovat cu absolut nimic. Singurul vinovat, părintele inconștient, trebuie să se trezească din inconștiență (asta ca să nu zic direct prostie) și să își dea seama că scaunul pentru copii nu este de decor, nu este un obiect menit să facă oamenii să dea niște bani aiurea-n tramvai din buzunar.

Dacă ești genul acela de părinte care se crede cel mai bun șofer din lume și care are impresia că atunci când se află la volanul mașinii personale are abilitățile necesare evitării oricărui pericol, trebuie să reanalizezi un pic situația. Nimeni nu este ferit de către divinitate de pericolele de pe șosele și drept dovadă avem numărul tot mai mare de accidente rutiere cu victime petrecute pe șoselele noastre. Am ajuns la concluzia că în România se moare pe șosele mai des ca-n Siria, și acolo e război, cad bombe. Prevenția este cea mai bună cale de a sta departe de nenorociri și din acest motiv consider că părinții trebuie să fie responsabili până la capăt și să transporte copiii așa cum trebuie. Din păcate, în România nici măcar Poliția nu poate convinge tinerii părinți să renunțe la transportatul copiilor fără scaun special. Organul statului cam lipsește cu desăvârșire de pe stradă ca să observe cine cum transportă prichindeii, din păcate. Lege există, dar oamenii nu o prea respectă.

De unde poți cumpăra un scaun auto la prețuri foarte mici

Scaunele vândute de nichiduta.ro sunt de departe cele mai ieftine. Dacă nu ai cumpărat un asemenea dispozitiv dar te bate gândul de ceva vreme să fii un părinte responsabil, trebuie să știi că acolo vei avea de unde să alegi. Au sute de modele de scaune auto de calitate destul de bună și le vei putea cumpăra mult mai ieftin decât dacă ai opta pentru magazinele din oraș. Mulți părinți refuză să folosească asemenea scaune pe motiv că în spate nu-i pot supraveghea pe cei mici, or le este greu să-l monteze și să-l demonteze din mașină. Eu cred că 5 minute în plus pe zi sunt mai importante decât orice altceva atât timp cât este vorba despre siguranța copilului, părinții ar trebui să încerce pe cât posibil să lase lenea la o parte și să investească în siguranța copilului lor atât timp cât îl transportă pe cele mai periculoase șosele din Europa, și chestia asta nu o spun eu ci statisticile venite de la Comisia Europeană. Aveți grijă de copiii voștri și fiți părinți responsabili.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here