Home International Au apărut din nou pirații în apele africane

Au apărut din nou pirații în apele africane

668
0

Un mic vas de pescuit iranian a fost deturnat marți de pe coasta Somaliei. Barca a fost folosită drept navă-mamă de pe care pirații au lansat și alte atacuri. Acest atac este cel mai mare după cel din 13 martie, când petrolierul Aris-13 a fost capturat  de către pirați în zona HRA – High Risk Area a coastelor somaleze. Regiunea cu pricina a fost împânzită de pirați în urmă cu zeci de ani și de exemplu, numai în 2010 pirații somalezi au capturat 49 de nave, luând peste 1000 de ostatici. Din păcate, cifrele par a fi în creștere în ceea ce privește pirateria în apele africane iar un raport al ONG-ului Oceans Beyond Piracy (OBP) a fost cel care a scos la iveală acest lucru.

În acest raport, se arată că au crescut exagerat de mult atacurile în scop de răscumpărare. 96 de ostatici au fost luați anul acesta comparativ cu 44 din anul trecut. Pierderile economice au crescut de asemenea cu 10 procente în ultimul an, ajungând la 793.7 milioane de dolari.

„Creșterea alarmantă a răpirilor și a atacurilor de răscumpărare sunt îngrijorătoare mai ales că presupun violență. Dacă se aplică violența, scopul piraților este atins mult mai repede, implicând riscuri mult mai mici pentru ei” spune Maisie Pigeon, co-autor al studiului mai sus menționat.

Răpirile au crescut de asemenea și în Asia, unde pirații au luat 67 de ostatici și au ucis 6 navigatori în 2016. Coasta somaleză însă a fost destul de liniștită anul trecut, nu au avut loc deturnări, însă un alt raport arată faptul că vigilența navelor a scăzut anul acesta în regiune, motiv pentru care cifrele au crescut spectaculos în 2017.

Previous articleA-10 Warthog a renăscut din propria cenușă
Next articleSe pot face bani de acasă?
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here