Home WarPress A-10 Warthog a renăscut din propria cenușă

A-10 Warthog a renăscut din propria cenușă

819
0
A-10 Warthog

Vântul pensionării bate de ani buni în hangarul celui mai bun avion de suport american A-10 Warthog. Cu toate că a fost proiectat și folosit non stop din 1970 până în prezent, se pare că încă nu i-a venit vremea să se retragă. Bugetul lui Donald Trump include bugetul de întreținere pentru flota A-10 Thunderbolt, avioane poreclite și A-10 Warthog și amână planurile aviației americane de a înlocui acest avion. Nu există planuri de retragere așadar pentru anul acesta cel puțin.

Air Force a confirmat de asemenea marți faptul că are de gând să întrețină în continuare cea mai mare parte a flotei A-10 Warthog chiar dacă se va da ordinul de retragere. De ani de zile, făuritorii legilor americane încarcă să găsească o soluție pentru a înlocui avioanele A-10 pe motiv că sunt mai mult decât depășite. Acestea sunt în funcțiune de peste 42 de ani.  Una dintre variantele vehiculate pentru rocadă a fost F-35 Joint Strike Fighter. Cu toate acestea, deși F-35 este un avion ce poate îndeplini multe roluri pe câmpul de luptă, doar A10 a fost special creat pentru lupte de-aproape destul de des întâlnite în Siria de exemplu, unde SUA luptă contra ISIS. Aceste avioane A-10 sunt capabile să țintească adversarul de-aproape fără să existe pericolul de a ucide forțele aliate. Piloții zboară suficient de încet  ca să poată distinge între trupele de la sol.

În timp ce primul val de avioane F-35 sunt trimise pe câmpul de luptă, costurile, întârzierile cauzate de transport au convins Pentagonul să extindă perioada operațională pentru avioanele A-10, astfel încât să nu fie necesară întreruperea operațiunilor contra ISIS din Siria.

Previous articleTot ce trebuie să știi despre Pest Repeller
Next articleAu apărut din nou pirații în apele africane
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here