Home Diverse Piața auto second hand are nevoie de calitate?

Piața auto second hand are nevoie de calitate?

864
0
Piața auto second hand

Sunt în căutarea unui autoturism second hand de mai bine de 6 luni și pot afirma cu tărie un lucru cât se poate de sigur: există nevoie de calitate pe piață. Foarte multe dintre anunțurile postate pe internet pe diferite portaluri sunt păcăleli, iar mașinile despre care într-adevăr nu se minte sunt foarte prost întreținute. România din păcate nu este o țară în care să se vrea calitate și chestia asta se vede în piața auto second hand. Problem e că nu prea ai alternative.

Ce ar trebui făcut pentru ca lucrurile să se schimbe și să avem autoturisme de calitate pe piața second hand?

În primul rând, oamenii ar trebui să înceteze să se mai căciulească la bani. Majoritatea românilor doresc să cumpere cea mai ieftină mașină posibil. Majoritatea românilor au obiceiul să negocieze groaznic atunci când găsesc online o ofertă care să le placă. Cu alte cuvinte, după ce că ei deja cumpără ieftin prin natura ofertei, vor și mai ieftin de-atât. Din păcate, ieftin nu are legătură cu calitatea și de cele mai multe ori consecințele mașinilor foarte ieftin se pot vedea prin service-urile auto care sunt mai mereu pline. Mașinile ieftine sunt ieftine cu un motiv.

În al doilea rând, cred că și cei care aduc mașini din străinătate trrebuie să fie un pic mai serioși. E simplu să iei un coteț de-afară cu 300 de euro, să-l vopsești pe ici pe colo și să-l scoți la vânzare cu 1500 de euro. E simplu să aduci mașini de-afară pe care străinii nu le-ar lua nici măcar pentru dezmembrat, e mai greu apoi pentru cel care o cumpără să-și dea seama de prostia pe care a făcut-o. Dacă samsarii și cei care se ocupă cu adusul mașinilor din străinătate ar realiza că ar avea mai mult de câștigat pe termen mediu și lung dacă ar aduce mașini de calitate, mai mult ca sigur ar lucra cu CarsOnTheWeb și platforme asemănătoare. Una e să aduci o mașină chiar impecabilă, fără kilometri dați înapoi și alte bube și alta e să aduci un gunoi pe care să te chinui să-l cosmetizezi și să-l vinzi altcuiva mai departe în ideea că-ți bați joc de el.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here