Home Tehnologie Cea mai rapidă mașină electrică din lume: NIO EP9

Cea mai rapidă mașină electrică din lume: NIO EP9

750
0
NIO EP9

„Supersonic” este porecla acordată mașinii NIO EP9 de către Nicki Shields, gazda emisiunii Supercharged de la CNN. NIO EP9 este cea mai rapidă mașină electrică din lume, reușind să doboare recordul unui tur pe circuitul de la Nurburgring. „Accelerația de la 0 la 100 de mile este extraordinară. Am condus multe mașini sport, însă EP9 este clar cea mai rapidă” spune Shields.

NIO EP9 poate să ajungă de la 0 la 124 de mile pe oră (200 kilometri pe oră) în doar 7.1 secunde și poate ajunge la o viteză maximă de 194 mile pe oră (312 kilometrii pe oră). „Mașina se conduce foarte bine, este stabilă. Poți ataca virajele mult mai rapid și accelera la ieșirea din viraj mai devreme. Ai senzația că ești la bordul unui automobil supersonic” continuă Shields.

EP9 a reușit să scoată 6 minute și 45.9 secunde pe un tur de 12.9 mile (20.7 kilometri), doborând astfel recordul la categoria mașinilor de serie, ce pot fi conduse pe străzi. Acest record aparținea unei Radical SR8LM și fusese stabilit în anul 2009. Cel mai rapid tur de circuit din toate timpurile aparține unui Porsche 956 și este de neclintit de mai bine de 30 de ani. Construit pentru FIA World Sportscar Championship, acest Porsche 956 a reușit să încheie un tur în 6 minute  și 11.13 secunde în anul 1983. A participat la cursa de anduranță de la Nürburgring în care a avut de alergat 1000 de km.

Previous articleCare a fost prima mașină a lui Lewis Hamilton
Next articleTOP 3 distracții electrice de care te poți bucura vara aceasta
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here