Home Tehnologie Tesla acceptă comenzi pentru acoperișul Solar Roof

Tesla acceptă comenzi pentru acoperișul Solar Roof

864
0
Solar Roof

Elon Musk are de gând să înfrumusețeze toate acoperișurile din lume și să le transforme în surse de energie electrică în același timp. Miercuri, Tesla a anunțat faptul că acceptă depozite de 1000 de dolari pentru proiectul Solar Roof, o modalitate ingenioasă de a îmbina panourile solare cu acoperișurile caselor.

Compania a conceput și un calculator online de care să se folosească proprietarii caselor ce doresc un asemenea acoperiș, astfel încât să-și facă o idee despre cam cât i-ar costa această investiție. Din punct de vedere al aspectului, partea interesantă este că acoperișul Tesla nu diferă cu nimic față de un acoperiș obișnuit, practic nici nu-ți dai seama că ar avea vreo tehnologie de captare a razelor solare integrat.

Tesla estimează faptul că o casă are nevoie de un acoperiș acoperit în proporție de 40% de celule solare pentru ca investiția să fie eficientă. În cazul în care clientul are și o mașină electrică de încărcat, va fi nevoie de peste 40% acoperire.

Elon Musk vorbește despre acest tip de acoperiș drept un pas uriaș pentru omenire în ceea ce privește sustenabilitatea energetică. Tesla a cumpărat SolarCity anul trecut pentru a putea să aducă pe piață soluții energetice ecologice pentru consumator, oferind acoperișuri solare, stocare de energie în baterii și mașini electrice.

„Vrem să ne uităm casele vecinilor și să vedem acoperișuri frumoase  care generează energie electrică din razele solare. Vrem ca acea energie să fie stocată în Tesla Powerboll sau în versiunea altcuiva de Powerball astfel încât să reușim să completăm un sistem care generează energie electrică și noaptea. Dacă acea energie stocată va fi folosită și pentru automobile, avem și o soluție de transport sustenabilă” spune Elon Musk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here