Home International Tânăr cântă la vioară în timpul protestelor violente din Caracas, Venezuela

Tânăr cântă la vioară în timpul protestelor violente din Caracas, Venezuela

776
0
Caracas

Foarte mulți tineri s-au adunat în piața Jose Marti din Caracas. Fumigene explodează în aer iar cartușele de gaze lacrimogene izbesc caldarâmul. Acestea au devenit imagini destul de normale pentru Caracas, unde protestatarii demonstrează de săptămâni întregi  împotriva Guvernului pe care-l consideră o nouă formă de dictatură. Dar azi, lucrurile sunt oarecum diferite.

Sunetul fad al unei viori străpunge piața. Un tânăr, care poartă o cască vopsită cu steagul țării, cântă la instrument  cu încredere printre zecii de protestatari violenți. Nu se cunoaște identitatea lui dar pare să aibă între 20 și 30 de ani iar protestatarii se pare că încearcă să-l protejeze. În jurul lui, un coctail Molotov este aruncat către forțele de ordine dar muzicianul pare de neclintit. Este super concentrat la un singur lucru: la muzica pe care o produce acolo.

Iván Ernesto Reyes, un video jurnalist pentru Efecto Cocuyo, un grup mediatic independent din Venezuela, a surprins acest moment. Când Reyes a auzit pentru prima dată vioara credea că este o muzică venită dintr-o boxă. „M-am întors să văd de unde vine și am văzut acest puști. Era acolo, stătea printre protestatari și cânta imnul Venezuelei. În jurul lui, alți tineri încercau să-l protejeze” spune Reyes care a publicat clipul și pe Twitter, clip ce a devenit viral în scurt timp.

„Astăzi am asistat la un episod de realism magic. Un protestatar a cântat la vioară în timp ce poliția arunca gaze lacrimogene. Erau acolo bombe, gaze și represiune, dar el a continuat să cânte. Nu s-a oprit absolut deloc. Păcat că nu am reușit să vorbesc cu el.” spune Reyes.

Aceste proteste există din 29 martie, când Curtea Supremă din Venezuela a dizolvat Parlamentul și a transferat toată puterea legislativă către sine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here