Home WarPress Se zărește victoria din Mosul?

Se zărește victoria din Mosul?

848
0
Mosul

De vinerea trecută, prima zi după ce forțele irakiene au început ceea ce sperau să fie ultimul asalt în urma căruia sperai să izgonească ISIS din Mosul, în jur de 5000 de rezidenți au fugit din oraș în fiecare zi.

„Oamenii mor” spune Khalda, un domn cu barbă care își cară copii pe brațe. „În ultimele patru sau cinci luni, nu am primit nimic. Nici mâncare, nici medicamente, nimic” continuă acesta.

E greu să discuți cu oamenii care pleacă din Mosul. Sunt grăbiți și obosiți. Merg de ore bune. Băiatul cel mai mic al lui Khalda ține în brațe o cutie de suc alături de niște biscuiți, este nerăbdător. Soția lui Khalda e mai în față și în sună să se grăbească.

„Să ne salveze Dumnezeu de acea gașcă putrezită” spune Abu Hussain. Nori de praf îl acoperă în timp ce barba lui devine dintr-o dată gri. „Au călcat în picioare tot ce înseamnă viață. Au distrus educația și cultura, nu mai avem nici o școală, nu mai avem unde să locuim” continuă acesta.

În luptă, Lt. Gen. Qassim Nazzal spune că în curând Iraq va putea să declare victorie asupra bătăliei din Mosul. „Durează atât de mult pentru că avem de-a face cu lupte de gherilă, cu un inamic foarte bun cu sniper-ul și cu capcane la tot pasul, alături de mașini capcană bineînțeles” spune Nazzal.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here