Home Diverse Când și de ce să folosim polistiren extrudat pentru izolarea caselor noastre?

Când și de ce să folosim polistiren extrudat pentru izolarea caselor noastre?

1817
0
polistiren extrudat

Dacă în urmă cu 10-15 ani nimeni nu investea în izolarea caselor ori în anveloparea blocurilor, în ziua de azi, după ce oamenii s-au convins de faptul că această izolare le aduce pe termen mediu și lung costuri mai mici de întreținere, rar se întâmplă să mai găsești vreo casă fără polistiren pe ea, ori vreun bloc de locuințe pe care să nu existe nici măcar un apartament izolat cu astfel de spumă.

Ei bine, odată cu trecerea timpului, pe măsură ce polistirenul expandat a devenit din ce în ce mai popular, au apărut și alte materiale pentru izolarea termică precum polistirenul extrudat. De fapt, despre acest tip de izolator vom discuta în cele ce urmează pentru că este cel care naște cea mai mare confuzie în rândurile celor care doresc să își izoleze locuința.

Expandat seamănă cu extrudat din punct de vedere fonic, plăcile cu pricina la fel, par identice, singura diferență vizuală este faptul că polistirenul extrudat are o compoziție mult mai dură, este un material mult mai rezistent fizic.

Unde se folosește polistirenul extrudat?

În mod normal, acest tip de izolator se folosește la izolarea fundațiilor, a pardoselilor sau a acoperișurilor pentru că face o treabă foarte bună cu umezeala. Reușește cu brio să o țină la distanță și să ofere o izolare de calitate acolo unde în mod normal apar cele mai multe probleme. Evident, se poate folosi și la anveloparea clădirilor dacă se dorește, cu toate că este mai scump decât polistirenul expandat. Eu unul aș recomanda polistiren extrudat pentru anveloparea clădirilor acolo unde zona este foarte umedă, unde se creează foarte des ceață, în cantități foarte mari.

Care sunt cele mai mari avantaje ale polistirenului extrudat

Polistirenul extrudat are foarte multe avantaje dacă-l considerăm un izolator pe care vrem să-l folosim la propriile case și nu vom face o comparație cu expandatul pentru că după cum vă spuneam mai sus, cele două sunt soluții care ar trebui să se folosească în medii diferite.

  • Poate fi aplicat de oricine pentru că nu reține apa. Din moment ce nu reține apa, nu pot apărea greșelile de montaj care să atragă după sine necesitatea înlocuirii plăcilor.
  • Aderența este destul de bună pentru că suprafața polistirenului extrudat este una foarte poroasă și aspră. De asemenea, tencuiala o să adere foarte bine la această suprafață dură.
  • Nu umpli curtea sau strada cu bucățele de polistiren cum se întâmplă în cazul celui expandat. Polistirenul extrudat permite instalarea acestuia fără să se creeze deranj din punct de vedere al curățeniei.
  • Se poate pune oricând, chiar și atunci când plouă. Pentru că polistirenul extrudat nu reține apa dar permite peretelui să o scoată afară, se poate instala indiferent de condițiile meteo.
Previous articleUltima fotografie a unui soldat american căzut la datorie
Next articleTânăr cântă la vioară în timpul protestelor violente din Caracas, Venezuela
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here