Home International Câștigătorii concursului World Press Photo 2017

Câștigătorii concursului World Press Photo 2017

774
0
World Press Photo 2017

Poza anului, cea care a câștigat concursul World Press Photo of The Year în 2017 a fost „An assassination in Turkey” (O Asasinare În Turcia) și reprezintă gesturile unui criminal după ce l-a ucis pe Andrey Karlov, ambasadorul Rusiei în Turcia în cadrul unei expoziții de artă din Ankara, Turcia, pe data de 19 decembrie 2016. Burhan Ozbilici, un fotograf de presă asociat  era prezent la conferință când asasinatul a avut loc. „Mi-a fost teamă bineînțeles de faptul că asasinul înarmat s-ar putea îndrepta către mine dar am avansat un pic și l-am fotografiat în timp ce își ținea discursul.” Fotografia lui Azbilici a câștigat locul 1 la categoria News Spot.

Primul loc la categoria Daily Life a mers către fotografia „The silent victims of a forgotten war”, de Paula Bronstein. În poză, Najiba își ține în brațe nepotul în vârstă de 2 ani, Shabir, la un spital din Kabul, Afghanistan. Shabir a fost rănit în timpul unui bombardament care a ucis-o pe sora lui pe data de 29 martie. Najiba a trebuit să stea cu copiii în timp ce mama își îngropa fiica.

Primul loc la categoria Long Terms Projects a câștigat fotografia „Black Days of Ukraine”, de Valery Melnikov. Oamenii scapă din flăcările izbucnite în propria casă ca urmare a unui bombardament aerian. Totul s-a petrecut în satul ucrainean Luhanskaya. Pozele lui Melnikov înfățișează modul în care sunt afectați civilii de conflictul dintre Ucraina și rebelii pro-ruși.

Primul loc la categoria Nature aparține lui Francis Perez. Fotografia lui, intitulată „Caretta Caretta Trapped” înfățișează o broască țestoasă blocată într-o plasă de pescuit pe coasta Tenerife. Broșatele țestoase sunt considerate o specie vulnerabilă de către Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii. Echipamentele pescărești nesupravegheate sunt vinovate pentru moartea a foarte multe asemenea broaște țestoase. Pe data de 8 iunie 2016 a fost surprinsă această fotografie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here