Home International Administrația Trump amână decizia legată de ruperea acordului climatic de la Paris

Administrația Trump amână decizia legată de ruperea acordului climatic de la Paris

760
0
Administrația Trump

Președintele american Donald Trump a amânat decizia de retragere din acordul de mediu semnat la Paris. Trump a dorit să-și facă publice intențiile cu privire la această problemă înainte de a călători la summit-ul ținut în Sicilia la finalul acestei luni, însă va aștepta mai întâi decizia G7.

„Cred că Președintele dorește să discute această problemă mai întâi cu echipa sa” spune Sean Spicer, secretar de presă pentru Casa Albă.

În timpul campaniei electorale, Trump a spus mereu că va anula acest acord ce obligă SUA să mențină sub control gazele cu efect de seră pentru a împiedica agravarea fenomenului de încălzire globală. Spicer a mai spus faptul că Trump s-a întâlnit de multe ori cu echipa sa pentru a discuta această problemă iar părerile sunt destul de împărțite.

Este pentru a doua oară când Administrația Trump evită să rupă acest acord. În urmă cu câteva luni a mai existat o astfel de inițiativă dar la fel, părerile au fost împărțite. De data aceasta din cauza faptului că la discuție au participat și partidele din opoziție, atmosfera s-a încins.

De exemplu, Steve Bannon, strategul principal al lui Trump alături de Scott Prutt (un fel de Ministru al Mediului în SUA, șeful Agenției de Protecție a Mediului) l-au îndemnat pe Trump să retragă SUA din acel acord și să meargă mai departe cu promisiunile din campania electorală.

În schimb, alți sfătuitori de top precum Secretarul de Stat Rex Tillerson doresc respectarea acestui acord din motive diplomatice. Există și oameni care nu doresc nici respectarea nici retragerea din acest acord precum secretarul pe energie Rick Perry, care dorește o renegociere în ceea ce privește limitarea emisiilor CO2 pentru Statele Unite.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here