Home Diverse Se mai poate face agricultură în România?

Se mai poate face agricultură în România?

1425
0
agricultură

Cred că aceasta este una dintre cele mai importante întrebări la care cei care ne conduc ar trebui să răspundă. Nu știu câți dintre voi ați observat, dar prin piețele sau prin hipermarketurile noastre se află fructe și legume venite mai mereu din Turcia sau alte țări din Europa, prea puțină marfă autohtonă regăsim. De ce? Pentru că agricultura în România nu este susținută absolut deloc. Statul nu se implică niciodată în nimic și oamenii sunt descurajați să pornească așa la drum, fără să aibă nici cea mai mică plasă de siguranță. În țara asta fiecare e pe cont propriu, nu există cineva care să aibă grijă de tine atunci când pui bazele unei afaceri, mai ales în agricultură.

Nimeni nu are interesul să facă ceva pentru țara asta, cu toate că se fac alegeri, cu toate că oamenii își pun încrederea în guvernanți. De fiecare dată e la fel. Promisiunile de care se uită sunt la ordinea zilei. Orice politician uită tot ce a promis în campanie în secunda în care a câștigat postul pentru care a fost votat. De ce uită? Păi când să se mai ocupe de propriul buzunar, propria familie pe care o are de pricopsit într-un timp atât de scurt (4 ani) dacă are grijă de proștii care l-au votat? Nu cred că mai există o nație asemenea României în care să existe atât de multă nesimțire, egoism și nepăsare, atât de multă lăcomie pentru cei care ajung la conducere. Oamenii nu au cum să spere la mai bine, nu au cum să-și imagineze că în România se mai poate face agricultură cu bani puțini.

Au existat momente în istoria acestei țări în care România a fost supra numită „Grânarul Europei”. Noi exportam în întreaga Europă produse agricole, în special cereale și cred că lumea a cam uitat ce înseamnă să produci ceva, orice în țara asta. Din păcate, suntem nevoiți să cumpărăm produsele altora pline de chimicale în loc să ne bucurăm de terenurile noastre super fertile de care nu se mai ocupă nimeni. E greu să produci ceva în România, orice. E greu pentru că nu primești sprijin de nicăieri. Alaltăieri am fost pe la țară și am văzut că tot ce se cultivă în sat și în jurul satului e doar pentru subzistență. În comună există doar două firme care au apucat să se doteze cum trebuie cu banii Europei, căci din partea statului nu a primit nici măcar o subvenție cu care să-și cumpere furtune pentru agricultură. Furtune cu care să-și îngrijească producțiile.

E trist ce se întâmplă, foarte trist.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here