Home International Scenariu scris de mână pentru povestea Harry Potter – furat în timpul...

Scenariu scris de mână pentru povestea Harry Potter – furat în timpul unui jaf

1004
0
Harry Potter

Un scenariu scris de mână, fără titlu, al celebrelor cărți Harry Potter a fost furat în timpul unui jaf care a avut loc în Marea Britanie. Acest scenariu era practic o coală de hârtie în format A5 scrisă față-verso cu pixul de către autoarea celebrelor cărți Harry Potter,  J.K. Rowling. Manuscrisul se afla într-o casă din Kings Health din Birmingham care a fost călcată de hoți.

„Singurii oameni care ar cumpăra așa ceva sunt fanii pur sânge ai seriei Harry Potter. Apelăm la toți cei care văd manuscrisul sau la toți cei care-l văd la vânzare pe internet să contacteze poliția” spune ofițerul care se ocupă de investigarea furtului, Paul Jauncey.

Povestea de pe acest manuscris a fost scrisă de Rowling pentru o organizație caritabilă, organizație care la rândul ei a scos la licitație manuscrisul pentru suma de 25.000 de lire sterline. Discutăm despre aproximativ 28.000 de dolari, dați de un fan înfocat în 2008. Povestea nu a apărut niciodată în cărțile Harry Potter și este unică în lume.

Poliția din West Midlands spune că furtul, a avut loc la o proprietate de pe strada Howard Road, între 13 și 24 aprilie și au mai fost luate și niște bijuterii. Rowling a trimis și ea de asemenea pe Twitter o informare prin care ruga toți fanii să refuze să cumpere acel manuscris dacă cumva apare. Vineri dimineață, aceasta a scris „Vă rog, nu cumpărați acest manuscris dacă cumva vi se oferă. Cineva l-a cumpărat la licitație iar prin acest gest a susținut libertatea scriitorilor”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here