Home Tehnologie Cum va arăta o mașină de Formula 1 peste 10 ani? Concept...

Cum va arăta o mașină de Formula 1 peste 10 ani? Concept Car by Renault

950
0
formula 1

Formula 1 este de departe unul dintre cele mai urmărite sporturi din lume la ora actuală și reușește să capete din ce în ce mai multă popularitate pe măsură ce cursele ajung să poată fi vizualizate de tot mai multă lume. Internetul își face treaba și ne aduce în prim plan toate noutățile.

Renault este una dintre veteranele din domeniul Formula 1 și a reușit să-și imagineze cum va arăta o mașină folosită în acest sport peste 10 ani. Aceste schițe au apărut pe fondul celebrării a 40 de ani de când această companie concurează în Formula 1. În acești 40 de ani, Renault a reușit să câștige titlul de 12 ori și a demonstrat că reușește mereu să aducă îmbunătățiri mașinilor pe care le produce.

Accentele de galben și negru rămân neschimbate în aceste schițe, sunt culori la care Renault nu va renunța probabil niciodată. Probabil nu va renunța nici la motorul V6 turbo, pentru că îl folosește pe același din 1977. Roțile mono postului însă sunt ceva aparte. Acestea vor fi transformate în display-uri pe care spectatorii vor putea să vadă informații utile precum poziția actuală a mașinii în cadrul cursei, numărul turului de circuit sau date legate despre rezervele de energie ale automobilului.

Noul model a fost proiectat și pentru siguranță sporită față de actualul. Este echipat cu o funcție de pilot automat care se activează singur în momentul în care apar pericole mari în timpul cursei. Se blochează automat viteza maximă și interzice pilotului să depășească alte automobile.

De asemenea, mașina anului 2027 în F1 va avea și un mod electric ce poate fi activat uneori pentru a reduce consumul de combustibil. Voi ce credeți despre Formula 1 a anului 2027?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here