Home International Bătaie în parlamentul din Macedonia

Bătaie în parlamentul din Macedonia

640
0
parlamentul din Macedonia

Violențele au escaladat în parlamentul din Macedonia joi după ce un albanez a fost desemnat drept purtător de cuvânt, eveniment care a aprins flacăra revoltei în sufletele naționaliștilor. Sute de protestatari supărați au înconjurat clădirea Parlamentului, dând buzna peste aleși, cerând noi alegeri. Imaginile care au făcut înconjurul lumii au fost cele ale indivizilor cu cagule pe fețe care împing și lovesc oameni. Nu e clar câți oameni au fost răniți dar există imagini cu Zoran Zaev plin de sânge pe față și pe cap, liderul Uniunii Social Democrate. Ambasada americană la Skopje a condamnat violența și a cerut autorităților să ia măsurile care se impun.

Voturile din Parlament au indicat drept câștigător pentru funcția de purtător de cuvânt al Parlamentului pe Talaat Xhaferi. Federica Mogherini, diplomat de top al UE și Johannes Hahn comisar european au condamnat de asemenea violențele și au făcut apel la pace. În prezent, Macedonia este o fostă republică desprinsă din Iugoslavia. După desprinderea din 1990, în această țară au apărut tensiunile și violențele pe bază etnică. Minoritatea albaneză reprezintă un sfert din totalul populației au condus o rebeliune armată în anii 2000 care a dus la ruperea acordurilor de pace cu NATO. Aceste acorduri de pace ar fi trebuit să ofere albanezilor mai multe drepturi dar din păcate acestea au rămas doar pe foaie. De atunci există tensiuni.

Previous articleUn radio din Arizona a spus ascultătorilor cum să ascundă materialele de pornografie infantilă
Next articleCum va arăta o mașină de Formula 1 peste 10 ani? Concept Car by Renault
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here