Home International Spitalele din Marea Britanie, lovite de un atac cibernetic de tip ransomware

Spitalele din Marea Britanie, lovite de un atac cibernetic de tip ransomware

637
0
atac cibernetic

Spitalele din Marea Britanie au fost atacate cibernetic la scară largă vineri, forțând operațiile să fie amânate și împiedicând ambulanțelor să se deplaseze. Medicii s-au treit pur și simplu că ale lor sisteme informatice sunt blocate și că există un mesaj prin care li se cere să plătească o anumită sumă de bani pentru a recăpăta accesul la stațiile de lucru. NHS England a catalogat acest incident drept un atac cibernetic de tip ransomware.

Cel puțin 16 organizații conectate la NHS – National Health Service din Marea Britanie au fost afectate.

„Investigațiile sunt într-o fază incipientă dar credem că avem de-a face cu un malware Wanna Decryptor. Deocamdată nu avem nici o dovadă că dosarele pacienților ar fi fost accesate de altcineva. Vom continua să cercetăm acest caz alături de organizațiile afectate pentru a putea confirma acest lucru” spune NHS Digital într-o declarație.

NHS Digital a lucrat cu National Cyber Security Center, Department of Health și NHS England pentru a ajuta organizațiile afectate să treacă peste neplăcutul incident fără probleme. Trustul Barts Health NHS din Londra a spus că a avut de-a face cu o întrerupere a sistemului IT care a cauzat întârzieri de toate felurile în toate spitalele. Un alt trust NHS din Derbyshire  a spus pe Twitter faptul că sunt conștienți de atacul cibernetic de mare amploare și că toate sistemele informatie au fost oprite până la rezolvarea problemei.

Vă vom ține la curent cu ultimele noutăți legate de acest eveniment.

Previous articleEmiratele Arabe Unite cumpără armament în valoare de 2 miliare de dolari de la Statele Unite
Next articleBICICLETA – cadoul ideal pentru copii!
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here