Home International Emiratele Arabe Unite cumpără armament în valoare de 2 miliare de dolari...

Emiratele Arabe Unite cumpără armament în valoare de 2 miliare de dolari de la Statele Unite

672
0
Emiratele Arabe Unite

Guvernul SUA a anunțat joi faptul că a aprobat un contract de vânzare pentru armament în valoare de 2 miliarde de dolari cu Emiratele Arabe Unite. Departamentul de Stat  a aprobat vânzarea a 60 de rachete Patriot Advanced Capability 3 și a 100 de rachete Patriot Guidance Enhanced-Tactical (GEM-T). Emiratele Arabe Unite operează baterii de rachete Patriot din 2009 (rachete capabile să doboare avioane) și este unul dintre cei mai mari aliați ai Statelor Unite în acest moment.

Congresul a anunțat această vânzrae miercuri, iar cei doi producători ai rachetelor sunt Lockheed Martin  și Raytheon.

„Scopul acestui contract este sporirea nivelului de securitate pentru Statele Unite prin sporirea nivelului de securitate al aliaților săi” spune anunțul Congresului SUA. Aceste rahcete nu vor crea un dezechilibru în regiunea Orientului Mijlociu și sunt dovada cât mai clară a relațiilor bune dintre cele două state. Emiratele Arabe Unite a ajutat SUA în lupta contra grupării teroriste al Qaeda din Yemen și totul a fost în regulă.

Emiratele Arabe Unite văd un inamic în Iran și luptă de ani buni în Yemen contra rebelilor Houti, despre care SUA spune că sunt susținuți financiar tocmai din acest Iran. Emiratele Arabe Unite a fost cel de-al doilea mare client al Statelor Unite în ceea ce privește eportul de armament în perioada 2012-2016, fiind depășită doar de Arabia Saudită, potrivit Stockholm International Peace Institute, entitate care ține socoteala acestor contracte de armament.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here