Home International Coreea de Nord se pregătește pentru un nou test de rachetă nucleară

Coreea de Nord se pregătește pentru un nou test de rachetă nucleară

953
0
Coreea de Nord

Serviciul 38 responsabil cu monitorizarea Coreei de Nord a adus în prim plan miercuri faptul că situl nuclear Punggye-ri este pregătit pentru cea de-a șasea testare. Se pare că în acea regiune activitatea a devenit foarte intensă în ultimele șase săptămâni. Serviciul 38 și-a dat seama de acest lucru cu ajutorul imaginilor din satelit, comparând ulterior activitatea cu cea de pe alte situri destinate testării de rachete nucleare din Coreea de Nord și cu imaginile din urmă cu câteva luni ale aceluiași sit.

Joseph Bermudez, analist pentru 38 North alături de Jack Liu au prezis corect și ultimul test nuclear din Coreea de Nord anul trecut, în septembrie 2016 și au avertizat încă din februarie intensificarea activității în zona cu pricina. Intensificarea activității înseamnă aducerea de echipament nou, activitate la centrul de comandă și excavări urmate de pomparea apei. Cei doi au realizat că ceva urmează să se întâmple analizând imagini ale aceluiași sit din urmă cu câteva luni. În momentul în care se încetează pomparea apei, este semnul că testul devine iminent și poate avea loc oricând.

Până acum, Coreea de Nord a dus la bun sfârșit cinci teste cu rachete nucleare, trei sub comanda liderului curent, Kim Jong Un, lider care a intensificat programul de testare. Coreea de Nord crede că singura modalitate de a împiedica SUA să atace țara este investiția în arme nucleare. Importanța programului nuclear al Coreei de Nord capătă contur în contextul în care Președintele SUA, Donald Trump, a atacat o bază aeriană din Siria și a trimis un grup de portavioane în nordul Asiei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here