Home WarPress Comandant american: e nevoie de mai multe trupe SUA în teren în...

Comandant american: e nevoie de mai multe trupe SUA în teren în lupta contra ISIS

1130
1
trupe SUA

Comandantul SUA ce are în grijă coaliția de luptă contra ISIS speră să elibereze orașul Mosul până la finalul acestei veri dar într-un interviu pentru CNN, a afirmat și faptul că pentru a duce la bun sfârșit operațiunea în acest interval de timp, e posibil să ceară suplimentarea trupelor la sol.

În timpul unei vizite de o zi a generalului Stephen Townsend la baza Bakhaira,locul unde trupele militare americane oferă suport irakienilor pentru lupta de eliberare a orașului Mosul, acesta a spus că speră ca orașul Raqqa să fie de asemenea complet eliberat până la finalul verii, cu toate că se așteaptă ca luptele de stabilizare să continue acolo și în anul 2018.

După luptele de gherilă duse cu fortărețele ISIS în nordul orașului Mosul, coaliția și noua administrație Donald Trump au decis că e mai importantă lupta din Raqqa, Siria, capitala declarată a Statului Islamic. Cu toate că lupta pentru eliberarea unui oraș mai mic decât Mosul pare una mai mult simbolică, armata se așteaptă să fie una de lungă durată și destul de complexă ținând cont de faptul că ISIS au instalat fortărețe din jur împrejurul orașului.

Generalul Townsend a mai precizat că s-ar putea să fie nevoie de trupe americane suplimentare la sol pentru a putea ataca orașul ocupat de ISIS cu toate că în acest moment este flancat la nord, est și vest de coaliția compusă din rebelii sirieni SDF.

„În acest moment deținem toate resursele necesare pentru a putea duce la bun sfârșit izolarea orașului Raqqa. După izolare însă, va fi nevoie de un asalt la sol, moment în care aceste resurse vor fi reevaluate. Dacă vom avea nevoie de mai multe resurse, voi cere mai multe trupe” spune Generalul Townsend.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here