Home International India vrea să zidească granițele cu Pakistan și Bangladesh

India vrea să zidească granițele cu Pakistan și Bangladesh

1032
0

Președintele SUA, Donald Trump are de gând să construiască un zid la granița cu Mexic dar se pare că nu este singurul cu asemenea idei. Există țări în Asia de Sud care nu plănuiesc zidirea unei singure granițe, ci chiar a două dintre acestea. Cât despre lungimea lor, sunt de două ori mai mari față de zidul lui Trump. Primul Ministru indian Rajnath Singh a precizat sâmbătă faptul că are de gând să închidă complet granițele cu Pakistan și Bangladesh. Guvernul spune că aproximativ 90% din totalul granițelor au gard în acest moment, însă încă mai există teroriști ce se infiltrează în țară.

„Am decis să zidim granițele dintre India și Bangladesh cât mai rapid. Știu că s-ar putea să fie o operațiune dificilă întrucât unele regiuni sunt muntoase iar altele au junglă sau chiar râuri, dar ne vom strădui. Ne vom axa pe cât posibil să zidim și granița dintre India și Pakistan” spune Singh în cadrul unei ceremonii a Forțelor de Securitate pentru Frontiere.

India are frontiere în acest moment cu 6 țări pe o suprafață de cel puțin 13.000 de kilometri. În nord, se află mult disputata regiune Kashmir, măr al discordiei dintre India și Pakistan încă din 1947.

K.S. Dhatwalia, Ministru de Interne în India spune că Guvernul are de gând să zidească granița cu Pakistanul pentru a obține o linie de control în Kashmir. În Est, anii de imigrație ilegală din Bangladesh s-au dovedit a fi o provocare uriașă pentru India în materie de resurse și de securitate națională. 15 milioane de imigranți ilegali din Bangladesh trăiesc în acest moment în India.

Acest proiect urmează să fie finalizat până la finalul anului 2018.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here