Home International Telefon, notițe, pietre: o femeie a folosit tot ce a avut la...

Telefon, notițe, pietre: o femeie a folosit tot ce a avut la îndemână pentru a se salva din sălbăticia din Arizona

749
0

Biletul scris de mână este destul de simplu „Oprește te rog. Am rămas fără benzină, sunt blocată aici. Am plecat de-a lungul drumului către Est ca să văd dacă am semnal la telefon”…

Această notă, alături de pietrele cu care a scris HELP, au fost cele care au salvat-o pe Amber VanHecke în vârstă de 24 de ani după ce a stat 5 zile în sălbăticia din Arizona. Pregătirea și modul foarte inteligent de a gândi au fost cruciale în ideea de supraviețuire.

„Avea apă și mâncare în mașină pentru această excursie și chiar dacă a băut tot ce avea, a continuat să meargă mai departe. Când a decis să părăsească mașina, a lăsat aceste bilete astfel încât să știm unde să o căutăm. Tot ce a făcut a făcut foarte bine” spune Edgar Bissonette, medic pe ambulanță în armata americană.

VanHecke locuiește în Texas  și conducea în rezervația Reservation pe data de 12 martie  în momentul în care a rămas fără benzină. 5 zile mai târziu, pe data de 17 martie, Arizona Department of Public Safety a primit o avertizare de la Coconino County Sheriff’s Office în urma unui apel la 911 venit din partea unei femei care a anunțat că este captivă în deșert de mai bine de 5 zile, pe latura sudică a Marelui Canion. Din păcate, apelul s-a întrerupt înainte ca autoritățile să localizeze apelul.

„Folosindu-se de faptul că știau zona, polițiștii de la biroul șerifului și militarii de la Air Rescue au determinat o anumită zonă în care victima se putea afla” spune departamentul șerifului.

În timpul căutărilor din aer, echipa de salvatori a zărit acel mesaj HELP scris cu pietre. Când au aterizat, nu era nimeni acolo dar au găsit biletul cu indicațiile încotro plecase. Au pornit într-acolo și au zărit-o pe VanHecke, care le făcea cu mâna destul de nervos.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here