Telefon, notițe, pietre: o femeie a folosit tot ce a avut la îndemână pentru a se salva din sălbăticia din Arizona

86

Biletul scris de mână este destul de simplu „Oprește te rog. Am rămas fără benzină, sunt blocată aici. Am plecat de-a lungul drumului către Est ca să văd dacă am semnal la telefon”…

Această notă, alături de pietrele cu care a scris HELP, au fost cele care au salvat-o pe Amber VanHecke în vârstă de 24 de ani după ce a stat 5 zile în sălbăticia din Arizona. Pregătirea și modul foarte inteligent de a gândi au fost cruciale în ideea de supraviețuire.

„Avea apă și mâncare în mașină pentru această excursie și chiar dacă a băut tot ce avea, a continuat să meargă mai departe. Când a decis să părăsească mașina, a lăsat aceste bilete astfel încât să știm unde să o căutăm. Tot ce a făcut a făcut foarte bine” spune Edgar Bissonette, medic pe ambulanță în armata americană.

VanHecke locuiește în Texas  și conducea în rezervația Reservation pe data de 12 martie  în momentul în care a rămas fără benzină. 5 zile mai târziu, pe data de 17 martie, Arizona Department of Public Safety a primit o avertizare de la Coconino County Sheriff’s Office în urma unui apel la 911 venit din partea unei femei care a anunțat că este captivă în deșert de mai bine de 5 zile, pe latura sudică a Marelui Canion. Din păcate, apelul s-a întrerupt înainte ca autoritățile să localizeze apelul.

„Folosindu-se de faptul că știau zona, polițiștii de la biroul șerifului și militarii de la Air Rescue au determinat o anumită zonă în care victima se putea afla” spune departamentul șerifului.

În timpul căutărilor din aer, echipa de salvatori a zărit acel mesaj HELP scris cu pietre. Când au aterizat, nu era nimeni acolo dar au găsit biletul cu indicațiile încotro plecase. Au pornit într-acolo și au zărit-o pe VanHecke, care le făcea cu mâna destul de nervos.

Articole RecomandateMă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *