Home International Oficialii chinezi au avertizat un bombardier american în timpul unui zbor de...

Oficialii chinezi au avertizat un bombardier american în timpul unui zbor de rutină în Marea Chinei de Est

1149
0
B-1B

Oficialii chinezi au avertizat un avion american ce zbura în apropiere de Coreea de Sud, duminică, transmițând polițiilor faptul că operează ilegal în spațiul aerian chinezesc și le-a ordonat să părăsească zona. Este vorba despre un bombardier B-1B care a răspuns avertismentului venit din partea Chinei spunând că efectuează un zbor de rutină într-un spațiu aerian internațional și nu s-a abătut de la traseu, potrivit purtătorului de cuvânt al US Pacific Air Forces, Phil Ventura.

Avionul a intrat de fapt într-o zonă controversată ADIZ (Chinese Air Defense Identification Zone) din Marea Chinei de Est, ce se întinde peste un lanț de insule disputate de această țară cu Japonia și cu Coreea de Sud. Conform declarației ADIZ, cei care zboară deasupra acelei zone trebuie să notifice în prealabil autoritățile chineze înainte de toate. Guvernele SUA și Japonia nu recunosc supremația Chinei în acele zone.

„Forțele Aeriene ale Pacificului nu recunosc Chinese Air Defense Identification Zone, de când aceasta a fost anunțată în anul 2013 și nu-l vor recunoaște nici în ziua de azi. Acest ADIZ nu ne-a făcut să ne schimbăm în vreun fel operațiunile” spune Ventura pentru CNN.

China a revendicat această zonă în ciuda opoziției de la Tokyo și de la Washington și nu de puține ori tensiunea a atins cote impresionante din pricina Insulelor Senkaku, pe care China le numește Diaoyu și pe care le dispută de multă vreme cu Japonia.

Avionul american zbura la 70 de mile nautice sud-vest de Insula Jeju ce aparține Coreei de Sud. Potrivit US Air Force, bombardierul B-1 ce plecase de la baza din Guam conducea o serie de misiuni de antrenament cu armata japoneză și sud coreeană.

Previous articleCe trebuie să ai în vedere atunci când vrei să cumperi mobilă pentru living
Next articleȘarpele din avion
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here